Üsküdar'ın çehresi merkez'den değişecek

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, iftar yemeğinde buluştuğu Ahmediye ve Mimar Sinan mahallesi sakinlerine, Üsküdar'ın çehresini değiştirecek ve prestijini artıracak yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Üsküdar'ın çehresi merkez'den değişecek
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Ahmediye ve Mimar Sinan Mahallesi sakinleri oruçlarını, Gündoğumu Caddesi'nde kurulan Sokak İftarı masalarında açtı. İftar yemeğine katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti.

Başkan Türkmen, İftar programında yaptığı konuşmada, bereketi, huzuru, kardeşliği paylaşmak için iftar sofrasına teşrif eden Üsküdarlılara teşekkür etti. Başkan Türkmen, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayının artık sonuna yaklaşıyoruz. Biz Ramazan ayından memnunuz, inşallah O'da bizden memnun olarak aramızdan ayrılır, hep birlikte Kadir gecesine Ramazan bayramına erişiriz inşallah.

''FİLİSTİN VE GAZZE'DE ZULÜM GÖREN KARDEŞLERİMİZE DUA EDELİM''

Müslümanlar için Ramazan, gerçekten bir fırsatlar ayıdır. Her anı ile dakikası ile fırsatlara dönüştürülmesi gereken bir aydır. En önemli anı ise oruçlarımızı açma anıdır. Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) ifadesi ile 'oruçlunun iftar vakti iftar sofrasında yaptığı dualar makbuldür' buyurmaktadır. İşte tamda şu anda birbirimize, Müslüman Müslüman'a dua etmelidir. Ne yazık ki Filistin'de Gazze'de, Suriye'de, Irak'da ve dünyanın birçok yerinde Müslüman kardeşlerimiz zulüm görüyor. 'Allah yar ve yardımcıları olsun, Allah bu zalimlerinden ellerinden kurtarsın müminleri...' diye dua edelim.

Sevgili kardeşlerim Üsküdar bir Ramazan şehri, huzur şehri, gerçekten Ramazan ayını Üsküdar'da dolu dolu yaşıyoruz. Gerek sahildeki iftar sofralarında gerekse sokak aralarında kurduğumuz iftar sofralarında her gün 30 bin Üsküdarlı ile iftar açıyoruz. Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde, Zeynep Kamil Hastanesi'nin bahçesinde, Harem Otogarı'nda ve değişik mahallelerde bereketi paylaşıyoruz. Bu bereketimizi bu kardeşliğimizi devam ettirsin cenabı Allahım.''

''VATANDAŞI SU BASKINI DERDİNDEN KURTARACAĞIZ''

Yeni projeler konusunda geceye damgasını vuran bir müjdeyle konuşmasını sürdüren Başkan Türkmen, şunları söyledi: ''Üsküdar merkezinde oturan vatandaşlara bir müjdemiz var. Üsküdar Belediyesi'ni modern bir binaya taşıyacağız. Çavuşdere'deki yeni hizmet binamızın çevresinde kapalı otoparklar ve işyerleri olacak. Son derece modern bir yapıya sahip olacağız. Şu andaki mevcut binamızın altını komple otopark yaparak üstüne güzel bir meydan yapacağız. Park çalışmaları ile birlikte Üsküdar meydanını şimdiki halinden üç misli daha büyük bir alana kavuşturacağız. Şimdi her yağmur anında Üsküdar'ın konumu gereği konutların ve işyerlerinin alt katını sular basıyor. İnşallah bu yıl bitmeden Hâkimiyet-i Milliye Caddesi'nden başlamak üzere, Çavuşdere Caddesi'ne kadar olan bütün alan, diğer tarafta Bülbülderesi caddesinden, Cumhuriyet caddesine kadar olan yolları ve dereleri komple ıslah edeceğiz. İki metre derinliğinde 8 metre genişliğinde çok teferruatlı ve kapsamlı yağmur suyu kanalını başlatmış ve bir sene içinde tamamlamış olacağız ki artık merkezde oturan vatandaşlarımızı su baskınlarından kurtarmış olacağız''.

YENİ CUMHURBAŞKANI ÜSKÜDARLI OLACAK

30 Mart'taki yerel seçimlerde verdikleri destekten dolayı Üsküdarlılara teşekkür eden Başkan Türkmen, ''30 Mart'ta bu güveninizi tazelediniz Allah razı olsun, bu güveninize layık olmak adına, geceli ve gündüzlü çalışma adına gayretlerimizi sürdüreceğiz. Sizlerle birlikte, teşkilatımızla birlikte, muhtarlarımızla birlikte, meclis üyelerimizle birlikte geceli gündüzlü inşallah güzel bir Üsküdar'ı hayata kazandırmış olacağız.

Önümüzde çok önemli bir tarih var; 10 Ağustos 2014. Sizler biliyorsunuz 10 Ağustos'un manasını. İnşallah Üsküdarlı bir Cumhurbaşkanına hazır mıyız? Tabii Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bütün Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olacak ama Üsküdarlılar kendi içinden çıkmış bir Üsküdarlı Cumhurbaşkanına tamamıyla sahip çıkacaktır ve bütün Türkiye'ye bir Üsküdarlı bir Cumhurbaşkanını armağan edecektir diye düşünüyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun'' diyerek destek istedi.

Başkan Türkmen konuşmasını, ''Kadir gecenizi ve mübarek Ramazan bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. İnşallah bayramlarda buluşmak üzere Allah oruçlarınızı ve tüm ibadetlerinizi kabul etsin'' şeklinde Üsküdarlıları selamlayarak tamamladı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir