Üsküdar Ramazan'a Hazır

İstanbul'un göz bebeği ramazan aylarının vazgeçilmez iftar yerlerinden, ramazan çadırları geleneğini Türkiye'de ilk defa başlatan Üsküdar Ramazan'a hazır...

Üsküdar Ramazan'a Hazır
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Ramazan ayı denildiğinde İstanbul'da akla ilk gelen yerlerden birisi olan Üsküdar, her yıl milyonlarca İstanbullunun oruçlarını açmak için tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

Üsküdar Belediyesi ise bu yıl çalışmalara erken başlayarak ramazan ayı öncesinde çalışmalarını neredeyse tamamladı. Üsküdar Belediyesi bu yıl ramazan ayında bir ilke daha imza atarak ramazan aylarının vazgeçilmez menüsü pilav'ı tereyağlı yapacak. Yine Türkiye'de Ramazan Çadırı geleneğini başlatan ilk belediye olarak bu konsepte bir yenilik daha getirerek çadırları modernleştirerek Üsküdar'da kurulan modern çadırlarla da adından sıkça söz ettirecek.

Üsküdar Ramazan'a Hazır, Ramazan Çadırları Kuruldu

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yeni dönemde Üsküdar'a yeni hizmetler eklemeye devam ediyor. Bilindiği üzere Üsküdar'da ramazan çadırı geleneği ilk defa 1995 yılında başladı. Geçen 20 yılda farklı biçimlerle güzelleşerek Ramazan ayının simgelerinden biri haline geldi. Üsküdar'da başlayan bu gelenek adeta bir çığ gibi yayılarak bütün Türkiye'ye yayıldı. Üsküdar Belediyesi ramazan ayında yardımlaşmanın ve sosyal kaynaşmanın en pratik çözümü olan ramazan çadırlarını kurarak iftar yemeği verme uygulamasından başka, çadır içinde ve dışında yapılan faaliyetlerle de bu uygulamayı renklendirerek günümüze kadar taşıdı. Bu yıl ise klasik ramazan çadırı anlayışından modern ramazan çadırı anlayışına geçen Üsküdar Belediyesi yapmış olduğu bu yenilikle ilklerin öncüsü olmaya devam ediyor.

Ramazan çadırı ilk kurulduğunda iftarına yetişemeyenler için bir oruç açma noktası iken bugün lüks restaurantlarla yarışır hala geldi. Çadırda iftarını açmak isteyenler iki - üç gün önce randevu alarak bazen ise farklı yollarla (bir tanıdığını araya koyarak) iftarlarını burada açmak için çaba sarf etti. Tabi ki Üsküdar Belediyesi bütün bu isteklere tek tek cevap vererek Üsküdar'ın o vazgeçilmez ramazan kültürünü, sosyal yardımlaşmayı ve kaynaşmayı hiç bir zaman geri planda bırakmadı.

PİLAVLAR TEREYAĞLI OLACAK

Ramazan aylarının vazgeçilmezi Üsküdar Meydanı'nda kurulan çadırlarıyla ve ramazan ayıyla ilgili olarak Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı açıklamada, ''Ramazan ayını Ramazan şehri Üsküdar'ımızda hep birlikte ihya edebilmek için çadır hazırlıklarımızın kurulumu hızla devam ediyor. Bu yıl Üsküdarlı hemşehrilerimize daha güzel bir Ramazan ayı yaşatabilmek için elimizden gelen çabayı en üst düzeyde gösteriyoruz. Üsküdar'da bu yıl ramazan etkinlikleri haftanın 3 günü (Cuma, Cumartesi ve Pazar) yapılacak. Ayrıca bu yıl yine bir yeniliğe imza atıyoruz, artık ramazan aylarında sahurlar düzenleyeceğiz ve sahurda da oruçlarımıza birlikte niyet edeceğiz. Sahur programlarımız ise Cuma ve Cumartesi günleri olacak. Yine bu yıl belediyemiz tarafından kendi mutfaklarımızda hazırlanan iftar menümüzde bir değişikliğe gittik ve ilk defa tereyağlı olarak pilavlarımızı hazırlıyoruz. Bu vesile ile tüm Üsküdarlılara hayırlı ramazanlar diliyorum'' dedi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir