'Demokrasiden darbeye - bir yaşam' paneliyle Aydın Menderes Üsküdar'da anıldı

Ülkemizin siyaset gündeminin seyrini doğrudan ilgilendiren demokrasi ve darbe kavramları, bu unsurları birincil derecede tecrübe etmiş merhum aydın menderes'in şahsında incelendi.

'Demokrasiden darbeye - bir yaşam' paneliyle Aydın Menderes Üsküdar'da anıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Türkiye'nin çok partili demokrasi sürecinin en önemli kilometre taşlarından birini teşkil eden Demokrat Parti'nin 14 Mayıs 1950'de iktidara gelişinin yıldönümünde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde ''Demokrasiden Darbeye - Bir Yaşam'' Paneli düzenledi.

Demokrat Parti'nin iktidara geliş tarihi olan 14 Mayıs ile ''DEMOKRASİ'', askeri müdahale ile iktidardan ayrıldığı tarih olan 27 Mayıs ile ''DARBE'' temaları üzerinde durulan panelde; ''Bir Yaşam'' başlığı ile bu temalar, rahmetli Aydın Menderes Beyefendi'nin şahsı üzerinden incelendi.

Açılış konuşmalarını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı ve Eski Türkiye Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Hasan Celal Güzel, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ile Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal'ın yaptığı panele; Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes'in yanı sıra AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, AK Parti Üsküdar Teşkilat Başkanı Halit Hızır, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Ayyıldız ile çok sayıda konuk katıldı.

Güzel: ''14 Mayıs Gününü Bir Demokrasi Bayramı Olarak Kutlamalıyız''

Türk Milletinin 1950 ve 1960 bakımından iki önemli dönüm noktası olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı ve Eski Türkiye Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Hasan Celal Güzel, ''Özellikle 14 Mayıs 1950 tarihi çok önemli. Çünkü bu tarihle birlikte Türkiye çok partili parlamenter, demokratik hürriyetçi sisteme geçmiştir'' dedi.

Bu nedenle 14 Mayıs tarihini bir demokrasi bayramı olarak kutlamamız gerektiğini ifade eden Hasan Celal Güzel, konuşmasını şu şekilde tamamladı: ''Özellikle yeni nesillere demokratik şuurunu bu şekilde verebiliriz. Türkiye tarihinde demokrasi böyle bir günde şaha kalktı. Ancak ülkemizdeki bazı zavallı zihniyetler, bu günün kutlanılması yerine maalesef utanç verici bir gün olarak anılması gerektiğini Türk Milleti'ne empoze etmeye çalışıyorlar. Ki bu zihniyete sahip insanlar ülkenin kara günü olarak anılan 27 Mayıs tarihini hiç sıkılmadan Anayasa'da ?hürriyet bayramı' ismini vererek tam 20 sene bu mazlum millete zorla kutlattılar. Koca koca başbakanlar da hiç utanmadan sıkılmadan Anıtkabir'e gidip defterler imzaladılar. Ve bir başka diktatör bir başka darbeci gelip de bu uydurma bayramı -aslında Türk milletiyle alay edilen bir matem gününü- kaldırmasaydı bayram olarak kutlanmaya devam edecekti''.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir