Bakan İdris Güllüce, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Üsküdar Belediye Başkanı seçilen Hilmi Türkmen'i makamında ziyaret etti.

Bakan İdris Güllüce, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i ziyaret etti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i ziyaretinde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, çocukluk yıllarının ve eski hallerini bildiği Üsküdar'a bakan olarak gelmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. İkinci mutluluğunun da ilçede AK Partili Hilmi Türkmen'in başkan seçilmesi olduğunu dile getiren Güllüce, AK Parti'nin Türkiye'de aldığı büyük zafere, Üsküdar'ın da katıldığını kaydetti.

Vatandaşın isabetli bir seçim yaptığını, ''dünyanın üzerine operasyon yapmak istediği Türkiye'ye'' sahip çıktığını anlatan Güllüce, ''Küresel güçlere karşı vatandaşımız demiştir ki; 'Hayır', Türkiye'ye operasyon yaptırtmayacağız'' diye konuştu.

İstanbul'da da çok büyük zafer elde edildiğini aktaran Güllüce, ''680 bin fark, çok büyük bir fark. Tabii bu 'yeterli değil' diyor muhalefet. Buna da gülüyorum. Aritmetik eğitimi gerekli diye düşünüyorum. 680 bin yetmiyorsa kaç olması lazım? Benim bildiğim demokrasilerde bir oy farktır. Ama 680 bin farka 'az' diyorlar. 680 bin rakamı Anadolu'da yaklaşık 10 il demek. 10 il nüfusu kadar İstanbul, CHP'ye fark atmış. Bütün koalisyon ve ittifaklara rağmen, bütün küresel güçlerin AK Parti'ye hücum etmesine rağmen, 10 il büyüklüğünde bir sayıyla fark atmış. Az diyorlarsa 11 fark atmayı deneyebiliriz'' ifadelerini kullandı.

AA'nın seçim yayını

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir gazetecinin AA'nın seçim yayını yapması sonrasındaki eleştirilere yönelik bir soru üzerine, şunları söyledi:

''Yenilmeyi de uygarca yapmak lazım. Türkiye, muhalefeti mağlup etmiştir. Milletimiz, muhalefeti mağlup etmiştir. Bu mağlubiyetin acısını kalkıp da ona buna yüklemenin bir anlamı yok. Muhalefet 'Niye yenildim, bu millet bana niye 60 senedir oy vermiyor?' diye kendisini check etsin. Kalkıp da AA'yı kötüleme ile olmaz. AA'daki iki saat farkı konu etmesi, şöyle olmuş, böyle olmuş... Sonunda iki üç saat sonra Türkiye'de, sonuçlar net ortaya çıkıyor. Bu yüzden AA 'Hiç kazanmadı' ya da 'kazandı' deselerdi ne olurdu? Üç dört saat sonra her şey ortaya çıkıyor. Sayımı da adalet, yargı yapıyor.

AA, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nda imzası olan bir kurum. Bu nedenle kurumları yıpratmanın bir gereği yok. AA, Mustafa Kemal'in önem verdiği bir kurum. Bu nedenle ajanslarla kurumlarla uğraşarak bir yere varılacağı yok. Aksine kendileri 'Ne yaptık ki bu millete kendimizi sevdiremiyoruz?', 'Niye bir proje üretip de milletin karşısına çıkamadı?', 'Niye bu milletin kalkınması ve gelişmesi için projeler önünde engel oldun?', 'Önümüzdeki seçimde ne yapsak' diye kendilerini yargılasınlar. Yoksa AA'yı kötüleme ile bir yere varacağı yok.''

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AA'nın 94. yıl dönümünü de kutlayarak, ''Yüzlerce 94 yıl yaşasın. Çalışanlara başarılar diliyorum'' dedi.

''O şokun getirdiği, hesapsız cümleler kullanıyorlar''

Bakan Güllüce, Üsküdar'da seçim sonuçlarına CHP'nin itirazlarıyla ilgili soruya şu karşılığı verdi:

''İlkokulda öğretiyordu. 9 bin fark var. Bu kadar fark var. Benim bildiğim bir farkla kazanılıyor. Yani 9 bin birden büyük herhalde. O yüzden aritmetik eğitimine değerli adayı tavsiye ediyorum. Türkiye genelinde muhalefet ummadığı kadar bir mağlubiyet aldı. Onlar her şeyin daha iyi olacağını sanıyorlardı. Ancak başka yolu olmadığı için, millet de onlara gerekli cevabı verdi. Bana kalırsa o şokun getirdiği, hesapsız cümleler kullanıyorlar. Muhalefet bunu aklıselimle karşılaması lazım. Herşeyden önce Türkiye'nin ciddi bir muhalefete ihtiyacı var. Oturup kendini check etmeli. Yoksa, 'Ben kazandım, bu 680 bin fark az, olmuyor' diyorlarsa desinler. Ama bence dememeli. Çünkü biz muhalefetin de Türkiye'de güçlü olmasını istiyoruz.''

''Yenilen pehlivan yenilgiye doymazmış''

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise yaptığı konuşmada Üsküdar'da CHP Adayı İhsan Özkes ile 1999 yılında yine karşılaştıklarını, o dönem kendisinin DSP adayı olduğunu, kendisinin de FP'den Meclis Üyesi olduğunu hatırlatarak ''Biz Özkes'i o zaman da yenmiştik, şimdi de yendik. Yenilen pehlivan yenilgiye doymazmış'' dedi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir