Kız Kulesi'ne gece yarısı haciz baskını!

Kız Kulesi'ndeki restoranın işletmecisi Ahmet Hamoğlu'nun 50 milyon liralık borcu nedeniyle, alacaklı tarafın avukatları ve haciz memurları mekâna gelip hasılata el koydu.

Kız Kulesi'ne gece yarısı haciz baskını!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kız Kulesi'ndeki restoranın işletmecisi Ahmet Hamoğlu'nun 50 milyon liralık borcu nedeniyle, alacaklı tarafın avukatları ve haciz memurları mekâna gelip gecelik 3 bin 500 liralık hasılata el koydu.

İşadamı Ahmet Hamoğlu'nun 50 milyon liralık borcuna karşılık, işletmesini yaptığı Kız Kulesi'nin geliri haczedildi. Alacaklı tarafın 8 avukatı ile 4 haciz memuru, dün gece tarihi mekâna baskın yaptı.

Restoran olarak işletilen mekânın kasasına el koyan icra ekibi, 3 bin 500 liralık hasılatı alarak gece yarısı mekândan ayrıldı. İşadamı Mustafa Şeker, Ahmet Hamoğlu'ndan alacağı yaklaşık 50 milyon lira için İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'ne dava açtı. Dava sürerken Şeker'in avukatları, haciz işlemleri başlattı.

Davacı avukatları, bu zamana kadar Hamoğlu Holding'e ait Silivri'deki 5 yıldızlı Klassis Otel, Klassis Golf & Country Club, Maxi Alışveriş Merkezi'ne gitti. Gittikleri yerlerin lüks mekânlar olmasına rağmen haczedecek bir şey bulamadıklarını belirten avukatlar, Hamoğlu'nu mal kaçırmakla suçladı.

Davacı avukatları son olarak Hamoğlu'nun 1995'ten beri işlettiği ve 49 yıllık işletmesini elinde bulundurduğu Kız Kulesi'nde haciz işlemi yapmak için İstanbul İcra Müdürlüğü'nden karar çıkardı. 8 avukat ve 4 icra memuru, dün saat 18.00'de tarihi mekana baskın yaptı. Salacak Sahili'nden kayıkla Boğaz'ın ortasındaki Kız Kulesi'ne geçen ekip, icra kararını görevlilere gösterip, kasaya el koyduklarını bildirdi. Bir süre hacze direnen görevliler, daha sonra kasayı icra ekibine bırakmak zorunda kaldı. Mekânın kontrolünü ele geçiren haciz ekibi, gecelik hasılatı toplamaya başladı. Tartışmalar ve haciz işlemi, lüks mekânda hoş bir gece geçirmek isteyen müşterilerin de keyfini kaçırdı.

''MAL KAÇIRIYOR'' İDDİASI

Yemeği tatsız sonlanan müşteriler olanlara tepki gösterdi. Yaşananlardan rahatsız olan bazı müşteriler mekanı terk ederken, bazıları da haciz ekibiyle tartıştı. Müşterilere, eşyaların götürülmeyeceği, yemeğe devam edebilecekleri bilgisi verildi.

Hesabı kasadaki icra memurlarına ödeyen müşterilerden işadamı Yusuf Kaya, yabancı misafirlerini iyi bir şekilde ağırlamak için Kız Kulesi'ne geldiğini ancak mahçup olduğunu belirterek, ''Misafirlerim olanlara bir anlam veremediler. Kız Kulesi ülke turizminin simgesi haline gelmiş bir mekân. Hiç hoş olmadı'' dedi. Sabah'ın sorularını yanıtlayan davacı avukatı Asım Özcan ise ''Davalı, bizden mal kaçırmaktadır. Bir aydır hiçbir para tahsilatı yapamadık. Biz de 'kasa haczi' başlattık'' dedi. Akşam 18.00'de haciz işlemine başlayan ekip, gece yarısı operasyona son verdi.


Haber 7


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir