Emine Erdoğan ''Fati'' ile buluştu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü artırmak için oluşturulan görme engelli ''Fati'' karakteri ile buluştu.

Emine Erdoğan ''Fati'' ile buluştu!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

''Birlikte Yürüyoruz'' isimli proje, engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak hedefi ile yapılan pilot çalışmaların ardından ülke genelindeki faaliyetlerine Emine Erdoğan'ın katılımıyla başladı.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre Haliç Kongre Merkezi'ndeki etkinliğe Erdoğan'ın yanı sıra Beyaz Ay Derneği Başkanı Lokman Ayva, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan da katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ayva, hiçbir vatandaşa kızgın olmadıklarını belirterek ''Hiçbir görevliye, yetkiliye asla kırgın değiliz. Her ne kadar yapılan araştırmalarda yüzde 70'den fazla insanımız engellilerle komşu olmak istemese de kırgın değiliz. Yüzde 80'den fazla insanımız aynı iş yerinde bizimle çalışmak istemese de kırgın değiliz. Yüzde 56'sı engelsiz çocuğu olan anneler engellilerle aynı sınıfta okutmak istemeseler de kırgın değiliz. Neden kırgın değiliz. Çünkü yüzde 98'i engellilerle nasıl iletişim kurulacağını bilmiyor. Nasıl selam vereceğini bilmiyor. Cevap verirsem nasıl karşılaması gerektiğini bilmiyor'' diye konuştu.

Ardından kürsüye çıkan Emine Erdoğan konuşma süresi konusunda ''Torpil var mı bana? diye sordu''. Sunucular ''İstediğiniz kadar'' diye yanıt verdi.

Erdoğan, ''Günlük hayatın her alanındaki düzenlemelerde engelli insanları düşünmek artık toplumların gelişmişliğini bir ölçütü olarak kabul edildi'' diyen Erdoğan, ''Memnuniyetle belirtmem gerekir ki ülkemizde de 2005 yılında yürürlüğe giren özürlüler kanunu ile bu alanda devrim niteliğinde adımlar atıldı.'' dedi.

Erdoğan konuşmasının ardından ''Fati'' karakteri ile tanıştı. Erdoğan'a ''Emine abla'' diye seslenen Fati ''ne gibi çalışmalar yapıyorsun'' sorusuna heyecandan cevap veremedi. Bir süre sonra çalışmalar hakkında bilgi veren Fati'ye Emine Erdoğan, ''Başka söylemek istediğin bir şey var mı? Burada arkadaşların var görüyorsun?'' diye seslendi, ancak söz konusu karakterin görme engelli olduğunu hatırlayınca, tebessüm edip ''Görmüyorsun daha doğrusu hissediyorsun'' şeklinde düzeltti.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Fati daha sonra Erdoğan'ın elini öptü. Emine Erdoğan, Fati'yi sahneye getiren engelli çocukları da öperek uğurladı. Erdoğan, kompozisyon ve resim dalında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere plaketlerini verdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Kara da programda bir konuşma yaptı. Kara, ''Bizler sürekli yoldan kaldırımdan bahsediyoruz ki şunu görmek lazım; Zihinlerdeki engeli kaldırmak çok daha zor. Öncelikle zihinlerdeki engeli kaldırmayı öğrenirsek ve engelli olmaya biraz yakınken, hayatımızı ve zihnimizi değiştirirsek birçok şeyin değişeceğini biliyoruz'' şeklinde konuştu.


Gazete Vatan


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir