Büyük Aile...

Yerelden, Bireysel Kazanç ve Toplumsal Kalkınma Modeli...

Büyük Aile...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
BBP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevdet Tellioğlu, yerel seçimlere ''Büyük Aile'' projesi ile iddialı hazırlanıyor. ''Büyük Aile'' nin Partiler üstü bir proje olduğunu belirten Tellioğlu; ''yolsuzluğu, yoksulluğu, durgunluğu ortadan kaldırma cesareti ve kararlılığıyla projeye yoğun destek veren Büyük Birlik Partisi ile "zihin devrimi"ni İstanbul'dan başlatmak için Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olduğunu söyledi.''
 
''Büyük Aile'' Yerelden, Bireysel Kazanç ve Toplumsal Kalkınma Modeli...
 
İstanbul'da Başlayan "Zihin Devrimi" ile Yoksulluk, Yolsuzluk, İşsizlik ve Pahalılık Son Bulacak. "Beyaz Masa"nın Mucidi, "BüyükAile" ile Yine İstanbul'un Hizmetinde…
 
Belediyede görev yaptığı dönemde; halk dostu "Beyaz Masa" projesiyle İstanbullu'ların sorunlarını çözen; başlattığı "Beyaz Örtü" uygulamasıyla, sokakta yaşayan insanların donmaktan kurtarılmasını sağlayan Cevdet Tellioğlu geliştirdiği alternatif yerel yönetim modeli Büyük Aile ile belediyecilikte, devrim niteliğinde bir değişim başlatıyor.
 
Büyük Aile modelini; halkın ihtiyaçları, etik değerler ve tarihsel süreç ışığında; ulusal ve uluslararası inceleme-araştırma çalışmaları, uzun soluklu belediyecilik deneyimi ve akademisyenlerin desteğiyle geliştiren Tellioğlu projeyi, "yerel yönetimlerde şimdiye kadar denenmemiş, işleyişi basit ve etki gücü yüksek bir yönetişim modeli" olarak tanımlıyor.
 
Belediyenin, sivil toplum kuruluşlarının yönetime katıldığı bir şirket kurması; bu şirkete, sadece bir kuruşa ortak olan ailelerin ve işyeri sahiplerinin, tüm alışverişlerinde kazanç elde etmeleri ve bu bireysel kazancın bir bölümünün, toplumsal kalkınmayı gerçekleştirecek sistemlere kaynak sağlaması temeline dayanan BüyükAile "şehirde, açlık sınırının altında vatandaş kalmaması" ön koşuluyla; "eşit şartlarda, eşit paylaşımı" bir ilke olarak benimsiyor.
 
Farklı büyüklüklerdeki işletmelerin birleşerek, üretimin bir parçası olmak isteyen bireylerin de katılımıyla, ihracata yönelik altyapıya sahip dünya markaları yaratabildikleri sistemde; şehir enstitülerinde meslek edindirilen gençlere istihdam sağlanırken, emekliler de deneyimlerini kazanca dönüştürebiliyorlar. Projenin en önemli özelliklerinden biri de şeffaf süreç yönetimiyle, belediyedeki ihale yolsuzluklarının önlenecek olması. Bugüne kadar uygulanan şeffaflık anlayışından farklı olarak, sadece sonuçların değil karar aşamalarının da halkla paylaşıldığı şeffaf süreç; ''il ve ilçenin tüm olanaklarının halk için kullanılması'' ve vatandaşın belediyesini sahiplenmesini de sağlıyor.
 
Yolsuzluk, yoksulluk, işsizlik ve pahalılıktan bunalan halkın, tüm bu sorunlarını çözecek bir modele duyduğu ihtiyacın arttığını görerek; 7 yıldır geliştirilmekte olan Büyük Aile'nin basın organları üzerinden tanıtımına, 2008'in ikinci yarısında başladıklarını anlatan Cevdet Tellioğlu Büyük Aile'nin, 2009 yerel seçimleriyle birlikte  belediye başkanlıklarında uygulanması için siyasi yapıya dahil olduğunu ekliyor.
 
Bu dönemde, sivil toplum kuruluşları ile birlikte, ''yolsuzluğu, yoksulluğu, durgunluğu ortadan kaldırma cesareti'' ve kararlılığıyla projeye yoğun destek veren BBP ile "zihin devrimi"ni İstanbul'dan başlatmak için Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olduğunu belirten Tellioğlu İstanbul'da, yolsuzluk ve yoksulluğun son bulduğunu ve 2009 seçimlerinde kazananın İstanbullu olduğunu gören halkın; Türkiye'deki tüm insanların, Büyük Aile modelinden yararlanması;için siyaset üstü birbüyük birlik hareketi başlatacağını öngörüyor.
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir