Beth Yaakov Sinagogu'nda iftar

24 Temmuz Çarşamba akşamı Kuzguncuk Musevi Cemaati Vakfı'nın 21. Geleneksel İftar Gecesi Beth Yaakov Sinagogu'nda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Beth Yaakov Sinagogu'nda iftar
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

24 Temmuz Çarşamba akşamı Kuzguncuk Musevi Cemaati Vakfı'nın 21. Geleneksel İftar Gecesi Beth Yaakov Sinagogu'nda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

İftar yemeği, Kuzguncuk Cami Hocası Aydın Vatan'ın okuduğu ezanın ardından orucun açılması ile başladı.

Sinagog Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinden Niso Yeruşalmi'nin açılış konuşmasının ardından söz alan Vakıf Başkanı Beto Adato konuşmasında, yüzyıllardır üç semavi din mensuplarının bir arada bulunduğu, Cami, Sinagog ve Kiliselerde, ezan, hazan ve çan seslerinin birlikte dinlenildiği, dostluğun her zaman ön planda olduğu, Boğaz'ın incisi Kuzguncuk'ta yaşamanın önemine değindi.

Hazreti Davut'un söylemiş olduğu ''ne güzeldir kardeşlerin bir arada, bir sofrada aynı aşı paylaşması'' ilkesiyle 21 yıl önce başlatılan iftar geleneğinin, bir mutluluk kaynağı olduğunu vurguladı. Bu vesile ile, her zaman destek olan kaymakama, belediye başkanına, Üsküdar Emniyet Müdürü ve emniyet mensuplarına teşekkür eden Adato, yaklaşmakta olan Ramazan Bayramını kutladı. Ardından sözü alan Hahambaşı Vekili Rav Yeuda Adoni sözlerine:''Bu gece, bu bahçe bir cennet bahçesi, bu gök kubbe altında böylesine mübarek bir gecede hep birlikte Tanrı'ya dua ediyoruz'' diye başladı.

Adoni: ''Tüm insanlar aynı Yaradan'ın kullarıdır. Ahlak'ın temeli vicdandır. Dinler kişilere hayırlı işleri yapmayı buyurur. Bu yüzden bütün insanlar her zaman birbirlerini sevmeli ve yardım etmelidir. Açları doyurmalı, fakirleri giydirmeliyiz. Okul, hastane, çeşme yaptırmanın da yüceliği çok önemlidir.'' sözleriyle konuşmasına son verdi.

Üsküdar Müftüsü ise Mehmet Vefa Özdemir sözlerine, ''Bir mabet'in avlusunda bir araya geldik'' diye başladı ve şöyle devam etti: ''Farklı dinlerde, farklı üsluplarla farklı şekilde Allah'a yakarıyoruz. Ama aynı Allah'a yakarıyor ve dua ediyoruz.'' Özdemir, İftar yemeğini gerçekleştiren Kuzguncuk Cemaati'ne teşekkür ederek, böylesine güzel bir gecede bir arada bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, güzel manzaranın, tarih ve kültür şehri Üsküdar'ın, bir medeniyet beşiğinin içinde, nice medeniyetlere ve semavi dinlere ev sahipliği yapmış bir kültürün şimdiki çocuklarının, 21 yıldır devam eden bu geleneği sürdürmelerinin ne kadar anlamlı olduğuna değindi. Bu kadar geniş bir mozaiğin yüzyıllardır bu şekilde nasıl sürebildiği, neredeyse tüm dünya ülkelerinin halen araştırdığı bir konu olduğunu belirterek, bu güzelliğin sadece bir gün olduğunun ve bir an için mikrofonlarda konuşulduğunun zannedilmemesini, her zaman iç içe ve el ele olunduğunun bilinmesini istedi.

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Ramazan günlerinde tutulan orucun bir nefis terbiyesi olduğunu, açlığın ne demek olduğunu öğrenmek, fakiri fukarayı görüp, gözetip kendilerine yardım etmenin de bir ibadet şekli olduğunu ve bunun tüm Semavi dinlerde bulunduğunu belirtti. Kuzguncuk Musevi Cemaati'nin, hoşgörü ortamı ve birlik beraberlik içinde hazırlamış olduğu bu geceden dolayı tüm Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

Yönetim Kurulu üyesi Niso Yeruşalmi, bu güzel geceyi onurlandıran herkese teşekkür ederek yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı'nın ülkeye barış, huzur, bereket ve mutluluk getirmesini temenni etti.

Kuzguncuk Cami Hocası Aydın Vatan'ın okuduğu Şükran Duası'nın ardından, davetliler yaşamış oldukları gecenin vermiş olduğu mutluluk ve huzurla Sinagog'tan ayrıldılar.

Kuzguncuk Musevi Cemaati Vakfı'nın 21. Geleneksel İftar Gecesi Beth Yaakov Sinagogu'nda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

İftar yemeğine Hahambaşı Vekili Rav Yeuda Adoni, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Dereboylu, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Kaplan, AK Parti 23. dönem İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edibe Sözen Yavuz, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Mustafa Çetinkaya, MHP Üsküdar İlçe Başkan Vekili Ali Kızal, Azınlıklar Kom. ve İnsan Hakları Komisyon Başkanı Nurcan Altın, Üsküdar İlçe Emniyet mensupları, Üsküdar Belediyesi mensupları ve Kuzguncuk sakinleri yanı sıra bir çok davetli katıldı.


Şalom


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir