Oyuncu dövmek

Efkan Bucak - Radikal Gazetesi

Oyuncu dövmek
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Geçtiğimiz yazılarımdan birinde hakemlere haksızlık yapıldığından ve üzerlerine çok gidildiğinden; Kulüplerin ve futbolcuların sorumluluklarından bahsetmiştim. Peki hakemlerin hiç sorumluluğu, yapması/yapmaması gereken şeyler yok mu? Var elbette, isterseniz bunu örnek bir olayla açıklayalım.
İstanbul B Gençler Ligi'nde, Cevizli Stadı'nda oynanan Orhantepe Gençlergücü-Çengelköyspor maçı... Maçın orta hakemi, bir pozisyonda değişiklik için kenara çağırılan Çengelköysporlu futbolcuya kırmızı kart gösteriyor ve Yeşil-Beyazlılar bu önemli maçta 10 kişi kalıyor. Haliyle futbolcu itiraz ediyor ancak ilginç olan, hakemin de bu futbolcunun üzerine yürümesi ve genç oyuncu darp etmesi! Bu olay sonrası oyunun kontrolünü iyice yitiren hakemimiz, davranışa tepki gösteren seyircilerin güvenlik güçlerince gözaltına alınmasını talep ediyor, hatta mücadeleyi tatil edebileceğini belirtiyor. Olaya Orhantepeliler bile şaşıyor.
Sonuç: Gözlemci raporunda hakem hakkında hiçbir şey yokken, futbolcu dört maç ceza alıyor. Genç oyuncunun kulübünden uzaklaştırıldığı haberini de aldık. Belki de futbolumuzun bir yıldız adayını kaybetmiş olduk.
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, genç futbolcunun hareketini tasvip etmiyoruz. Burada konu onun oyundan atılmasındaki doğruluk/yanlışlık değil. Sonuçta genç bir futbolcu, kanı kaynıyor, kart gördüğünde
fazla tepki gösterebilir, haddini aşabilir.
İşte bu noktada hakemlere büyük görev düşüyor. Hakemler, genç futbolculara
fazla sert davranmamalı, yönlendirmeli.
Eski FIFA kokartlı hakem İhsan Türe'nin 'Tanrının Küçük Oğlu' kitabını okuyanlar bilir. Türe, bir maçta koridorda kendisine saldıran bir taraftara karşılık verdiğini belirtir ve bunun 'bir hata' olduğunun
altını çizer. Hakem kendisine yapılan saldırıdan elbette sakınacaktır ancak karşılık vermesi haklı durumunu haksıza çevirebilir.
Hakemler futbolun en önemli öğelerinden. Ancak özellikle gençler liglerinde sorumlulukları daha büyük. Hareketleriyle, hatalarıyla yönettikleri gençlerin sadece futbol hayatlarını değil, geleceklerini de değiştirebileceklerini unutmamalılar. Üst liglerde 'ağabey' futbolcuların itmelerine-kakmalarına ses çıkarmayan, bazen kart bile gösteremeyen hakemlerimizin güçlerinin yettiği genç futbolcuların üzerine yürümesi, hatta darp etmesi hiç etik değil.
Yukarıda bahsettiğimiz olayın, münferit olarak kalması en büyük dileğimiz.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir