Çocuklar Kur'an kursunda balonlarla karşılandı

Yaz döneminde yaklaşık 2 ay sürecek Kur'an kursu için camilerde hazırlıklar tamamlandı.

Çocuklar Kur'an kursunda balonlarla karşılandı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kursları bugün başladı. Diyanet'in ''Haydi Çocuklar Camiye'' temasıyla düzenlediği kurslar, yaklaşık 2 ay sürecek. Kur'an Kursları'na özellikle cami çevresindeki mahalle sakinleri ve cami cemaatinden destek geliyor. Üsküdar'da bulunan Bahçelievler Mescid-i Aksa Camii'nde çocuklar Kur'an Kursu'nun ilk gününde balonlarla karşılandı. Derslere başlayan çocuklara meyve suyu, kek, dondurma ikram edildi.

'CAMİDE ANASINIFI AÇTIK'

Mescid-i Aksa Camii İmamı Osman Önal, Kur'an Kursu'na her yıl 150 öğrencinin kayıt yaptırdığını, yaz döneminde de bu rakama ulaşacaklarını söyledi. Gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Önal, ''Camiye gelen herkesi kabul etmek için çalıştık. Bu yıl farklı olarak anasınıfı açtık. Geçen yıl gitmiş ve bu yıl anasınıfına gidecekleri ayrı bir sınıfta topladık. Bu öğrencilerimizi yıl içinde de hafta sonunda camide tutabilecek şeklinde çalışmalarımız var. Mahalle sakinlerinin, cami cemaatinin desteği ile bu çalışmaları yürütüyoruz. Camideki o havayı o sıcaklığı inşallah daha yakından hissedecekler.'' dedi.

Bu yıl ''haydi çocuklar camiye'' temasıyla çocukların kurslara davet edildiğini kaydeden Önal, ''Hiç kimse dışarıda kalmasın herkes camiye gelsin. Çocuklar okulda 9 ay boyunca disiplin altında eğitim gördü. Biz yaz tatilinde camilerde bunun tam tersini yapmayı düşünüyoruz. Çocuklar oynayacaklar, kıracak, dökecekler bunlar hiç problem değil. Kırılanın yenisi alınır, yeter ki kalpler kırılmasın. Dışarıda çocuklarımızı kapacak, tuzaklarına düşürecekler var. Önemli olan onlara karşı camide manevi havayı kazandırmak, toplumun içerisine imanlı gençler yetiştirmek gerekiyor.'' diye konuştu.

Üsküdar'da bulunan Bahçelievler Mescid-i Aksa Camii'nde çocuklar Kur'an Kursu'nun ilk gününde balonlarla karşılandı.

ÖDÜL DONDURMA
Çocukların camiden ve derslerden sıkılmaması için sosyal aktiviteler hazırlıklarını söyleyen Önal, halı saha maçları ve oyunlar düzenlediklerini aktardı. Kur'an eğitiminin ardından mahalle sakinlerinin desteği ile çeşitli ikramları olacaklarını dile getiren Önal, meyve suyu, kek, dondurma gibi ödüller vereceklerini belirtti. Önal, çocukları camiden uzaklaştırmak değil, burada tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir