Üsküdar - Çekmeköy Metrosu'nda Tüneller Birleşti

Anadolu yakası'nın ikinci metrosun olan Üsküdar - Ümraniye - Sancaktepe - Çekmeköy metrosunda ilk tünelleri düzenlenen törenle birleştirildi.

Üsküdar - Çekmeköy Metrosu'nda Tüneller Birleşti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Yerin 26 - 30 metre altında bulunan Ümraniye durağında düzenlenen programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti'li ilçe başkanları ve yüklenici firmanın yetkilileri katıldı.

Anadolu yakası'nın ikinci metrosun olan Üsküdar - Ümraniye - Sancaktepe - Çekmeköy metrosunda ilk tünelleri düzenlenen törenle birleştirildi.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Dünyada belediyelerin metro yapmadığı bir dönemde Büyükşehir Belediyesi olarak bizler metro hatları yaparak adeta İstanbul'un altını demir ağlarla örüyoruz'' diye konuştu.

Günde 7 Milyon Yolcu Taşınacak
Çarşı durağı ile Ümraniye durağının arasındaki tünelin son kazma vuruşunun yapıldığı törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''2016 yılına geldiğimizde İstanbul'daki raylı sistemlerde günlük 7 milyon yolcu taşıyor olacağız'' dedi.

Anadolu yakası'nın ikinci metrosun olan Üsküdar - Ümraniye - Sancaktepe - Çekmeköy metrosunda ilk tünelleri düzenlenen törenle birleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Bütçesi'nden ulaşıma 100'de 55 oranında pay ayırdıklarını ve bunun 26 Milyar'a denk düştüğümüm altını çizen Başkan Topbaş, ''Bu metromuz Anadolu yakasının önemli ulaşım ağlarından biri olacaktır. Altunizade'de metrobüsle, Üsküdar'da metrobüsle, Üsküdar'da Marmaray'la aktarma yapılarak ulaşım sağlananmış olacak'' dedi.

2015 Yılı Sonunda Hizmete Açıacak
Üsküdar - Çekmeköy metrosunun 2015 yılı sonunda hizmete açılacağının bilgisini veren Başkan Topbaş, ''Metro inşaatımızın ihale bedeli 563 milyon 899 bin Euro. 38 aylık süreç içinde tamamlanacak. Sistem devreye girdiğinde Çekmeköy'den Üsküdar 24, Ümraniye 12, kartal 56, Yenikapı'ya 36, Taksim'e 44 dakikada gidilebilecek'' diye konuştu.

Başkan Topbaş, metro inşaatlarının tamamlanmasıyla birlikte 2016 yılında günde 7 milyon insanın metroyu kullanır hale geleceğinin altını çizerek, ''Dünya kentler rekabet içinde. İstanbul'un en etkileyici kent olması için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Arzumuz bu kente yaşayan herkes mutlu olsun. Sevgi hoşgörü, barış, sükunet,  mutluluk içinde birlikte yaşayalım'' dedi.

Üsküdar - Çekmeköy Metro Tünelinin birleştirilmesinin ardından birleşme noktasında Başkan Topbaş ve beraberindekiler tünel işçileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konuşmasının ardından Başkan Topbaş, tünelin tamamlanması için talimat verdi. TBM, son vuruşunu yaparak Çarşı ile Ümraniye duraklarını birleştirdi. TBM'in içinden çıkan işçiler tünele Türk Bayrağı astı. Birleştirilen iki tünelin birleşme noktasında Başkan Topbaş ve beraberindekiler tünel işçileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir