İstanbul'un en güzel baharı Üsküdar'da yaşanır

Üsküdar'ın tarihi dokusunun tamamlanması ve ilçenin renklendirilmesi amacıyla düzenlenen ''Mor Salkım Şenliği''nin 8'incisi Üsküdar Belediyesi önünde gerçekleştirildi.

İstanbul'un en güzel baharı Üsküdar'da yaşanır
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Ü​sküdar'ın tarihi dokusunun tamamlanması ve ilçenin renklendirilmesi amacıyla düzenlenen ''Mor Salkım Şenliği''nin 8'incisi Üsküdar Belediyesi önünde gerçekleştirildi.

Üsküdar, Mor Salkımlarla şenlendi
Üsküdar Belediye Başkanlığı önündeki parkta düzenlenen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Sosyolog Prof. Dr. Ümit Meriç ve Erguvan İstanbul Derneği Başkanı Hüseyin Emiroğlu, AK Parti Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı Gürsel Aycibin ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı törende Üsküdar Kent Orkestrasının Bandosu'nun çaldığı şarkılar eşliğinde Mor Salkım fidanları dikilirken vatandaşlara 5 bin çam ve 5 bin de ıhlamur fidanı dağıtıldı.

İstanbul'un en güzel baharı Üsküdar'da yaşanır
8'nci Mor Salkım Şenliği ile ilgili bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Mor Salkım'ın Üsküdar ile bütünleştiğini ifade ederken, bu eşsiz çiçeğin ilkbahardan yaza geçişin habercisi olduğunu, İstanbul'da en güzel baharın da Üsküdar'da yaşandığını söyledi. Mor Salkım'ın Üsküdar ile özdeşleştiğini belirten Mustafa Kara, kavi, sağlam, güçlü, dayanıklı, vefakâr ve cefakâr olan bu sarmaşığın Anadolu ve Üsküdar'ın özelliklerini taşıdığını ifade etti.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Ü​sküdar'ın tarihi dokusunun tamamlanması ve ilçenin renklendirilmesi amacıyla düzenlenen ''Mor Salkım Şenliği''nin 8'incisi Üsküdar Belediyesi önünde gerçekleştirildi.

Kara, ''Mor Salkım''ın küçük bir fide iken 2-3 yıl sonra çiçek açmaya başladığını hatırlatarak, ''Üsküdarlılar gibi heyecanlıdır, azimlidir, çalışkandır, çabuk büyür. Aydınlığı sever, alnı ak, başı diktir, onurludur'' diye konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara konuşmasında Mor Salkım'ın Üsküdar ile bütünleştiğini ifade ederken Mor Salkım'ın ilkbahardan yaza geçişin mis kokulu habercisi olduğunu ve İstanbul'da en güzel baharın da Üsküdar'da yaşandığını söyledi.

Mustafa Kara konuşmasına şöyle devam etti:
Üsküdar bir su medeniyetidir, Mor Salkım da suyu sever. Doğal, budanmamış haliyle kimi Mor Salkımlar etkileyici Monet tablolarının ve Japon seramiklerinin baş konusu haline gelmiştir. Bu anlamda bir sanata dönüşmüştür. Sanatı ve kültürü sever Üsküdarlılar gibi, sanat aşığıdır. Eski bahçelerin en klasik sarmaşığıdır. Bu nedenle de Üsküdar'ın tarihi ile özdeşleşmiştir. Mazisi kuvvetlidir, kökleri güçlüdür, geçmişine bağlıdır, Üsküdar gibi... Sürgünlerinin uçlarındaki yaprak yapıları duvarlara ve çitlere tutunmalarına yardımcı olur. Üsküdarlılar gibi hayata olanca gücüyle tutunur. Kavidir, dayanıklıdır, vefakâr ve cefakârdır. Tıpkı Üsküdarlılar gibi... Dengelidir, mütevazıdır, ağırbaşlıdır, Üsküdar ve Üsküdarlılar gibi... Çiçekleri hoş, güzel ve mükemmel derecede kokuludur. Çiçekleri solsa bile kokmaya devam eder. Üsküdarlılar gibi sağlamdır, güçlüdür, dayanıklıdır, düştüğü yerden kalkmasını bilir. Türkiye'nin çoğu bölgesine rahatlıkla uyum sağlayabilir. Çünkü Üsküdarlıdır, Anadoluludur, bizdendir. Yaz kış demez ışkın verir, sürgün verir. Örnek oluşturur, model olur, referans kaynağıdır. Üsküdar gibi... Ayrıca hoş kokulu çiçeklerinden parfümü de kozmetik sanayisinde yararlanılır. Kadınsıdır, zariftir, nazik ve nazendedir. Tıpkı Valideler Şehri Üsküdar'a yakışır gibi... Fatihtir, fütüvveti ve fütuhatı sever. Mor salkım çiçeğinin anlamı gençlik ve güzellik demektir. Sizler gibi, bahar gibi, gençliğin dinamizmi, saflığı üzerindedir. Edebiyatta ise en önemli yazarlarımızdan olan Halide Edip Adıvar'ın Mor Salkımlı Ev adında yaşamını anlatan bir romanı edebiyatımızda önemli bir yer tutmaktadır. Satırlarda hatırda kalandır, edebiyat aşığıdır, edebiyat ona âşıktır. Zarafeti ve güzelliği ile gözlerimizi kamaştırır. Tıpkı Üsküdar ve Üsküdarlılar gibi''

Mustafa Kara'dan sonra Prof. Dr. Ümit Meriç, Erguvan İstanbul Dernek Başkanı Hüseyin Emiroğlu ve Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler'ın yaptığı konuşmalar sonrası Mor Salkım ve Erguvan konulu yarışmada dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından Mor Salkım dikimi yapıldı. Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve protokol davetlileri tarafından, belediye binası önündeki parka Mor Salkım ve Ihlamur ağaçlarının dikimi yapıldı.

Ağaç dikiminin ardından dağıtımı yapılacağı duyurulan 5 bin tane çam ve mor salkım fidelerinin dağıtımı esnasında vatandaşlar, fide alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Vatandaşların yoğun ilgisi üzerine zaman zaman izdiham yaşanırken, kimi vatandaşların ise elleri boş döndüğü görüldü. Vatandaşlar, ''Biz izdiham yüzünden hiç fide alamadık, çok izdiham oldu, sıcakta 2 saattir bekliyoruz, organizasyonda eksiklik var'' dedi.

Bazı vatandaşlar ise fidan alamama sebeplerini belediyenin kötü organizasyonuna bağlayarak belediye binasına yürüdüğü ve başkanla konuşmak istedikleri görüldü. Vatandaşlar izdeham nedeniyle çiçek alamıyoruz, 5 bin tane fidan dağıtılacaktı 2 kamyon fidan geldi diye belediye binası girişinde bağırdı.

Aynı dakikalarda belediye binası önünde bulunan muhabir arkadaşlarımız olayı takip etti, fakat fidan dağıtımının durmaksızın devam ettiğini gözlemledi.

Fidan alamayan Üsküdarlılar belediyenin süper hizmet masasına isim ve ev adreslerini bırakarak, fidanların evlerine teslim edilmesini istedi.

Fidan dağıtımının ardından Üsküdar Belediye binası önünde bulunan çiçeklerin vatandaşlar tarafından ezilerek tahrip edildiği gözlendi. Yine aynı hassasiyetteki bazı vatandaşlarda ben Üsküdarlıyım İstanbulluyum ben fidan almak için çiçeklere basmam etrafa zarar vermem bekleyeceğim ve fidanlarımı ortalık sakinleştiğinde alacağım diyerek bağıranlara tepki gösterdikleri de yine notlarımız arasında yer alan ayrıntılar...


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir