Türkiye'nin ilk 'Uçurtma Müzesi' Üsküdar'da açılıyor

Ülkemizin ilk ve tek uçurtma müzesi olan Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi açılıyor.

Türkiye'nin ilk 'Uçurtma Müzesi' Üsküdar'da açılıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi.

Üsküdar Belediyesi'nin kültürel faaliyetler yılı ilan ettiği 2013 yılındaki önemli projelerinden biri olan Uçurtma Müzesi 23 Nisan etkinlikleri programı çerçevesinde 20 Nisan 2013 Cumartesi günü saat 11.00'de açılıyor.

2005 Yılında Mehmet Naci Aköz tarafından kurulan ve ''Kişisel Müze'' şeklinde küçük bir mekanda hizmet veren uçurtma müzesi Üsküdar Belediyesinin katkılarıyla 500 m2'lik oldukça geniş bir imkana kavuştu.

22 Ülkeden 2000'in üzerindeki ürünlük koleksiyonuyla dünya uçurtma kültürünün tanıtıldığı bir yer olan müzede ayrıca atölye çalışmaları da yapılıyor.

Özellikle öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan müze, çalışmalarını İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün 2 yıl önce başlattığı ''Müzeli Eğitim Projesi'' çerçevesinde derslere destek olacak şekilde sürdürülüyor.

Pazar günleri dışında her gün 09.00 - 17.00 arası açık olacak müzeye girişler ücretsiz, 3 yaşından itibaren ziyaretçi kabul eden müze programları rehber eğitmenler tarafından oldukça eğlenceli bir şekilde sürdürülüyor.

Müze içinde yer alan atölye çalışmasına katılmak isteyenler ise, sadece malzeme ücreti ödedikleri çalışma ile kendi uçurtmalarını kendileri yapma imkânına kavuşuyorlar.

İstanbul Uçurtmacılar Derneği tarafından yetiştirilen uçurtma eğitmenleri atölye çalışmasına katılanlara uçurtma yapımını öğrettikten sonra birer sertifika ile ödüllendiriyor.

Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi iletişim bilgileri:

Adres : Aziz Mahmut Hüdayi Mah, Uncular Cd. Bakıcı Sk. No: 12 Üsküdar/İstanbul
Telefon : 0216 553 23 37 ? 0216 391 86 81 ? 0532 616 14 66
Web Sitesi : www.ucurtmadunyasi.com


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir