Kışla önünde Şüpheli asker ölümlerine son dediler

Selimiye Kışlası önünde şüpheli asker ölümlerine dikkat çeken İnsan Halkları Derneği üyeleri, ölenlerin büyük çoğunluğunun Kürt, Alevi kökenli olduğuna veya siyasi görüşleri nedeniyle komutanları ile sorun yaşadığına vurgu yaptı.

Kışla önünde Şüpheli asker ölümlerine son dediler
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Selimiye Kışlası önünde şüpheli asker ölümlerine dikkat çeken İnsan Halkları Derneği üyeleri, ölenlerin büyük çoğunluğunun Kürt, Alevi kökenli olduğuna veya siyasi görüşleri nedeniyle komutanları ile sorun yaşadığına vurgu yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyeleri, sıklıkla yaşanan şüpheli asker ölümlerine dikkat çekmek amacıyla Üsküdar'da bulunan Selimiye Kışlası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. ''Kışlalarda şüpheli asker ölümleri son bulsun'' pankartı açan İHD üyeleri adına açıklama yapan İHD İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe, son 10 yılda çatışmalarda yaşamını yitiren asker sayısının 601, intihar ettiği iddia edilen askeri personel sayısının ise 925 olduğuna dikkat çekti.

Mayıs 2012'de açıklanan resmi belgelere göre ise 22 yılda 2 bin 221 askerin intihar ettiğini belirten Efe, bunun yılda 100 asker intiharı anlamına geldiğini, yani 3-4 günde bir asker intiharı yaşandığını kaydetti. Efe, ''Ancak rakamların ifade ettiği bu korkunç gerçeğe karşın, toplum bu gencecik insanların ölümüne karşı duyarsız, ilgisiz ve umarsız. Yaşanan ölümlerden birinci derecede sorumlusu konumdaki askeri ve sivil yetkililer ise inanılmaz derecede sorumsuz ve ciddiyetsiz davranmakta, akıl almaz açıklamalarla halkı oyalamakta, olayların üstünü örtmeye çalışmaktadır'' diyerek İzmir'de askerlik yaparken intihar ettiği öne sürülen Mehmet Eser'in ölmeden önce yazdığı mektubu hatırlattı.

Eser'in mektubunda ''Çok dayak yiyoruz, herkes intiharın eşiğinde'' yazdığını aktaran Efe, vicdani reddin bir insan hakkı olarak tanımasını istedi. Efe, ''Ölenlerin büyük çoğunluğunun Kürt, Alevi kökenli olması veya siyasi görüşleri nedeniyle komutanları ile sorun yaşaması ya da son derece ağır olan askeri disipline itiraz ediyor oluşları önemlidir'' diyerek, zorunlu askerlik gibi ordunun mevcut zihniyetinin de köhnemiş bir sistemi ortaya koyduğuna vurgu yaptı.

Asker intiharları ile ilgili gerekli önleyici tedbirlerin alınmasını talep eden Efe, bu tür yargılamaların sivil mahkemelerde yapılması gerektiğinin altını çizdi.


Haber fx


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir