Kimlikte Şapkaya İzin

Vatandaşların talep etmesi halinde nüfus cüzdanlarında kimlik bilgilerinin yazılımında düzeltme işaretleri kullanılabilecek.

Kimlikte Şapkaya İzin
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Vatandaşların talep etmesi halinde nüfus cüzdanlarında kimlik bilgilerinin yazılımında düzeltme işaretleri kullanılabilecek.

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, nüfus cüzdanlarında düzeltme işareti kullanımını gerektiren kimlik bilgilerinin yazılımı konusunda, vatandaşlar ile nüfus memurları arasında yaşanan anlaşmazlıklar üzerine, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne konuyla ilgili yazı gönderdi.

Kaçalin, yazısında, TDK'ya yapılan başvurularda, nüfus müdürlüklerince düzenlenen resmi evrakta düzeltme işaretinin kullanılmadığı yönünde ifadeler bulunduğunu belirterek, toplumun büyük bir çoğunluğunun da düzeltme işaretinin kaldırıldığına dair yanlış bir kanaate sahip olduğuna işaret etti.

Kaçalin, düzeltme işaretinin kullanım yerleriyle ilgili Türkiye genelinde nüfus müdürlüklerinde görevli memurların, TDK'nın 2009 Yazım Kılavuzu'nda yer alan düzeltme işaretleri konusunda bilgilendirilmesini istedi.

Nüfus Müdürlükleri Uyarıldı

Bunun üzerine, harekete geçen Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, il ve ilçe nüfus müdürlüklerini, düzeltme işaretlerinin kullanımıyla ilgili yazı göndererek uyardıklarını bildirdi.

Yetkililer, yürürlükteki mevzuata göre, nüfus kayıtlarında isimlerin yazılımında düzeltme işareti kullanımıyla ilgili bir engel bulunmadığını, kurum olarak da Türk Dil Kurumu Yazım Kılavuzu'nu esas aldıklarını belirtti.

Yetkililer, nüfus müdürlüklerine gönderdikleri yazıda, vatandaşın talep etmesi halinde, nüfus kayıtlarında yer verilecek kimlik bilgilerinin yazılımında, TDK Yazım Kılavuzu'nun esas alınarak düzeltme işaretlerinin kullanılabileceğini bildirdi.


İstanbul Ajansı


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir