Serbest Kıyafetle Mesai Başladı

Memur-Sen'e üye binlerce memur, bugün çalıştıkları kamu kurum ve kuruluşlarına serbest kıyafetle giriyorlar.

Serbest Kıyafetle Mesai Başladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Memur-Sen'e üye binlerce memur, bugün çalıştıkları kamu kurum ve kuruluşlarına serbest kıyafetle giriyorlar. Eylem süreci kamu görevlilerinin kılık-kıyafet özgürlüğünü teminat altına alan yasal ya da yönetsel düzenleme yapılıncaya kadar devam ettirilecek.

Memur-Sen ve bağlı sendikalar, bugünden itibaren kamuda fiilen serbest kıyafet uygulaması başlattı. Memur-Sen'e üye memurlar, bugünden itibaren görev yaptıkları kurumlara serbest kıyafetle girmeye başladı. Eylem süreci kamu görevlilerinin kılık-kıyafet özgürlüğünü teminat altına alan yasal ya da yönetsel düzenleme yapılıncaya kadar devam ettirilecek.

Memur-Sen, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik'in Anayasa'da teminat altına alınan temel hak ve özgürlüklerin önünde bir engel olduğunu savunarak başlattığı eylemlilik sürecinde, aynı yönetmeliğin Türkiye tarafından imzalanarak usulüne göre yürürlüğe konulmuş uluslararası anlaşmalara, onaylanan belge ve bildirgeler kapsamında yer verilen eşitlik, ayrımcılık yasağı gibi evrensel hukukun temel ilkelerine aykırı hükümler taşımasına rağmen 30 yılı aşkın süredir insan onurunu da hiçe sayan yasaklarıyla birlikte yürürlükte olduğuna dikkat çekiyor.

12 MİLYON 300 BİN İMZA BAKANLIĞA TESLİM EDİLDİ

Memur-Sen, ''Özgürlük İçin On Milyon İmza'' başlıklı imza kampanyasında, 14 Ocak-14 Şubat tarihlerini kapsayan bir ay gibi kısa bir sürede 12 Milyon 300 bin imzayı geçtiğimiz günlerde toplayarak Çalışma Bakanlığı'na sunmuştu.

Memur-Sen söz konusu Yönetmelikte yer alan; Kadın kamu görevlilerine yönelik: ''baş daima açık'', ''ayakkabılar veya çizmeler normal topuklu olması'' ve ''kot ve benzeri pantolonlar'', ''terlik tipi ayakkabı'' giyilmemesi ile erkek kamu görevlilerine yönelik, ''sandalet ve atkılı ayakkabı giyilmemesi'', ''kulak ortasından aşağı favori bırakılmaması'', ''sakal bırakılmaması'', ''saç uzatılmaması'', ''bıyıkların üst dudak boyunu geçmemesi ve üstten alınmaması, yanlarının üst dudak, alt uçlarının dudak hizasından kesilmesi'' ''kravat takılması'', ''balıkçı yaka ve benzeri süveter giyilmesi'', şeklindeki yasak ve sınırlamalara uyulmayacağını belirtti.

YÖNETMELİĞİ YOK SAYIYORUZ

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, eğitim mevzuatının anayasa ve evrensel hukuka aykırı olduğunu belirterek, ''Pazartesiden itibaren bu yönetmeliği yok sayıyoruz. Çözülünceye kadar da eylemimiz devam edecek. Çünkü biz eğitim hakkının, çalışma hakkının, siyaset hakkının toplum mühendisleri eli ile katledilmesini istemiyoruz.'' demişti.


Haber 10


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir