Yol da Olacak, Yeşillik de Olacak

Bakan Yıldırım, 3. köprü çalışmalarında yol için kullanılacak alanın terminalinin yarısı bile olmadığını söyledi.

Yol da Olacak, Yeşillik de Olacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanılan ambalaj, tank ve kapların test, sertifikalandırma ve muayenelerin yapılması yetkilendirme protokolü imza töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

3. Köprü Projesi kapsamında kamulaştırılacak alanda 1 milyon ağacın kesileceği iddiasının sorulması üzerine Yıldırım, 3. köprü ve devamı olan otoyol bağlantı yollarının yap-işlet-devret modeliyle yapılması için ihale yapıldığını ve yüklenici firmanın çalışmalara başladığını anımsattı.

Bazen tarım sahasından, ormanlık alandan geçildiğini, vadilerden geçilmesi halinde gerekiyorsa viyadük yapıldığını, dağlardan geçiyorsa tünel yapıldığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu: ''Velhasıl yol yapılması için ne lazımsa o teknik olarak yerine getiriliyor. Şimdi bu yol üzerinde 2 bin hektarlık bir arazi yol yapmak amacıyla batından doğuya yani Avrupa Yakası'ndan Asya Yakası'na yol koridoru içinde kamulaştırılıyor. Bu alanın yüzde 74'ü orman alanı içinde kalıyor. Diğerleri de farklı, tarım olan var, özel sahipli alan var. 4'te 3'ü orman alanında geçiyor. Şimdi onaylanan plan dahilinde bu çalışmaları yürüteceğiz. Kamulaştırma alanı 2 bin hektar olmasına rağmen yolun oturacağı alanın toplamı 490 hektar yani 490 bin dönüm. Bir başka deyişle yani yapılacak 3. havalimanının terminalinin yarısı bile değil.''

Projenin icap ettirdiği tünel, viyadük yapıldığını ifade eden Yıldırım, ormanlık alana zarar vermemek için 37 viyadük, 2 tünel olduğunu, bunların hepsinin belirlendiğini, sonradan bir değişiklik olmadığını söyledi.

490 bin dönüm alanda yol koridorunun oluşturulacağını, onun etrafına daha fazla ağaç dikileceğini bildiren Yıldırım, ''Ne kadar ağaç kesileceğini saymadım. Nereden atıyorlar böyle, 1 milyon, 1,5 milyon ağaç kesilecek... Olabilecek asgari düzeyde, zaruri olan neyse yapılacak, ama daha fazlası, kat kat fazlasının dikileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yani hiçbir şeye değmeden yol yapalım diye bekliyorlarsa öyle bir şey mümkün değil, öyle bir teknoloji henüz geliştirilmedi'' diye konuştu.

İstanbullunun çevre hassasiyetinin aynısının kendilerinde de olduğunu dile getiren Yıldırım, ''Bunlar bize ortak miraslarımız, çocuklarımıza, gelecek nesillere bırakacağımız en büyük eserlerimiz olacak. Çevre hassasiyetleriyle ihtiyaçları dengeli olarak ele almamız gerekir. Yol da olacak, yeşillik de olacak.''dedi.


İstanbul Ajansı


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir