Görev Artık Hükümette

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamuda başörtüsü serbestliği için topladıkları 12 milyon 300 bin imzayı Başbakanlık'a teslim edeceklerini söyledi.

Görev Artık Hükümette
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kendilerinin, iktidardan randevu istediklerini de belirten Gündoğdu, görüşmelerinde imzaların birer dilekçe olduğunu belirteceklerini ifade ederek, 'Gereğinin yapılmasını isteyeceğiz. Artık görev hükümetindir. Siyaset kurumunundur, TBMM'nindir.' dedi.

Kamuda başörtü yasağını kaldırılması talebiyle başlattıkları imza kampanyasının son bulmasının ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, durum değerlendirmesi yaptı. Memur-Sen Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda, illerden toplanan imza dosyalarının önünde basın açıklaması yapan Gündoğdu, bire bir açılan stantlarda atılan imzalarla 10 milyon 400 bin, internet sitesine atılan imzalarla da 1 milyon 900 bin imzanın toplandığını, toplamda ise 12 milyon 300 bin imza sayısına ulaştıklarını söyledi.

12 ilin imzalarını da teslim almayı beklediklerini kaydeden Gündoğdu, kampanyanın aynı zamanda Türkiye rekoru olduğunu dile getirdi.

Gündoğdu, imza kampanyasını düzenlemelerinin sebebini ise şöyle açıkladı: ''Millet iradesine, demokratikleşme hamlelerine aykırı mevzuat kalmasın istiyoruz. Kadınlara eş kontenjanından birey muamelesi bitsin istiyoruz. Kadının eğitim, çalışma ve siyaset hakkı daha fazla gasp edilmesin istiyoruz. Yönetmelikte sürdürülen başörtüsü yasağından kurtulmak istiyoruz. Artık toplum mühendisliği istemiyoruz. Artık darbecilerin biçtiği, diktiği elbisesini giymek istemiyoruz.'

''İMZALARI BAŞBAKANLIĞA TESLİM EDECEĞİZ''
Kendilerinin her zaman olduğu gibi bu kampanya ile de milletin isteklerine tercümanlık yaptıklarını kaydeden Gündoğdu, iktidardan randevu istediklerini, toplanan imzaları Başbakanlığa teslim edeceklerini söyledi. Görüşmelerinde, imzaların birer dilekçe olduğunu da belirteceklerini kaydeden, Gündoğdu, şöyle devam etti: 'Gereğinin yapılmasını isteyeceğiz. Artık görev hükümetindir. Siyaset kurumunundur, TBMM'nindir.'

''SORUN ÇÖZÜLMEZSE KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDECEK''
Bir gazetecinin, hükümetten adım gelmezse bundan sonraki adımlarının ne olacağı, şeklindeki soruya ise Gündoğdu, ''Artık bu hükümet darbecilere 'yönetmeliğinizi de alın gidin.' desin. Amacımız buydu. Kadına, ayakkabı topuk boyu dayatan, erkeğe bıyık şekli çizen, kumaşla çağdaşlığı iç içe geçirmeye çalışan, yönetmelikten ve bu yönetmelikten medet uman sakat kafalardan kurtulmak istiyoruz. Fiili olarak sivil kıyafetle, başörtülü arkadaşlarımızın devlet dairelerine gitmesi de dâhil Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararlardan, ona da gerek kalmadan, sorunun çözüleceğini düşünüyoruz. Çözülmezse, kararlılığımız devam edecek.' şeklinde cevap verdi.

Yeni Şafak


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir