Üsküdar'da Yangın

Üsküdar'da kibritle oynayan 2 yaşındaki çocuğun çıkardığı yangın korku ve paniğe neden oldu.

Üsküdar'da Yangın
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Vatandaşlar itfaiyenin zamanında gelmesine rağmen müdahale etmede geciktiğini iddia ederek tepki gösterdi.

Yangın saat 15.00 sıralarında Ünalan mahallesi Ünsalan Caddesi 27 numarada buluna bir gecekonduda çıktı. Gecekonduya 1 ay önce taşınan Osman-Gülten Demir çifti sabah işe giderken kızları Hülya (20) ve Ceren (12) ile torunları Ali Kemal(2) evde kaldı. İki kızkardeş ev işleri ile uğraşırken 2 yaşındaki Ali Kemal kibritle oyun oynamaya başladı. Bu sırada kibritlerden biri koltuğun tutuşmasına neden oldu.Yangını fark eden kızkardeşler panikle çığlık atmaya başladı.

VATANDAŞLAR YARDIMA KOŞTU

Kızkardeşlerin çığlıklarını duyan çevredeki vatandaşlar hemen yardıma koştu. Duman içinde kalan gecekonduya giren vatandaşlar içeride bulunanları dışarı çıkararak itfaiye ekiplerine haber verdi. Vatandaşlar küçük çocuğu ve kızları dumandan etkilenmemesi için evden uzaklaştırdı. İhbar üzerine olay yerine Ünalan, Kadıköy ve Erenkoy itfaiye grupları sevkedildi.

MÜDAHALEDE GECİKTİ İDDİASI

Kısa sürede olay yeirne gelen itfaiye ekipleri müdahale etmek için hazırlık yaptı.Yoğun duman nedeniyle oksijen maskesi takan bir itfaiye eri evin içine hortum uzattı. Vatandaşlar da itfaiyeye yardımcı oldu. Yoğun duman arasında alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar itfaiye ekiplerinin bir an önce müdahale etmesini istedi. İddiaya göre pompanın arızalanması nedeniyle alevlere zamanında müdahale edilemedi.

ALEV ALEV YANDI

İtfaiyenin müdahale etmede gecikmesi nedeniyle büyüyen alevler bir anda gecekonduyu sardı. Yangın sırasında küçük çaplı patlamalar da meydana geldi. Alevler yan binayı da tehdit etmeye başladı. Gelen takviye ekipler yangına müdahale etti. Yaklaşık yarım saat süren çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alındı.

YANGINI GÖZYAŞLARI İÇİNDE İZLEDİ

Gecekondudaki yangının söndürme çalışmaları sırasında tekrar yangın yerine Hülya ve Ceren kardeşler gözyaşlarını tutamadı.Gecekondunun göz göre göre yandığını ifade eden çevre sakinleri itfaiyenin olay yerine zamanında gelmesine rağmen, daha dumanlar çıkarken müdahale edememesi nedeniyle yangının büyüdüğünü iddia etti. Yangında ölen yada yaralanan olmazken, gecekondu tamamen kullanılamaz hale geldi.


FocusHaber


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir