Üsküdar Dayanışma Platformu Basın Bildirisi

15 Mart 2011'de Suriye'de başlayan iç savaş, ikinci yılını doldurmak üzere.

Üsküdar Dayanışma Platformu Basın Bildirisi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Dayanışma Platformu, Üsküdar İskelesinde Suriyeli vatandaşlar için düzenlemiş olduğu yardım kampanyası 1 hafta sürecek. Yardım kampanyasının basın bildirisini 7 Şubat 2013 Perşembe günü yaptı.

Yardım kampanyasının destek amacıyla çok sayıda Üsküdarlı iskele meydanında toplandı. Destek verenler arasında Üsküdar AK Parti İlçe başkanı Sinan Aktaş, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da yer aldı.

Üsküdar Dayanışma Platformu tarafından yapılan basın bildirisi‏;

15 Mart 2011'de Suriye'de başlayan iç savaş, ikinci yılını doldurmak üzere. Türkiye sınırın hemen diğer tarafında yaşanan savaşa ve savaşın tüm acımasızlığına an ve an şahitlik etti.

Savaşın acımasız yüzünden kaçan yüzbinlerce Suriyeli kardeşimiz sığınmacı olarak Türkiye'ye yerleşti. Misafir edilen yerleşkelerde, Suriye'den gelen birçok insan yaşanan katliamı unutmaya, acılarını dindirmeye çalışıyor.Acıdır ki; sınırın diğer tarafında bir katliam yaşanıyor. Sistemli ve yaygın olarak insan hakları ihlal ediliyor, savaş makineleri ile siviller üzerinde orantısız güç kullanılıyor. Bunun sonucu olarak, Türkiye tarafına göç edememiş, savaşın tam ortasında kalan Suriye halkı, çatışmaların tüm şiddetine ve olumsuz sonuçlarına maruz kalıyorlar.

Hergün yüzlerce insanın öldüğü Suriye'de, ısınma ve besin ihtiyacı hat safhada. Mevsim şartlarının zorlaşması, bu ihtiyaçları daha elzem hale getirmekte.

Ve şimdi Kış Geldi...

Sınırın öteki tarafında, zulümle, şiddetle koyun koyuna, çatışmaların içinde yaşam mücadelesi veren Suriye halkı, artık soğuk kış şartları ile de mücadele etmek zorundalar. Fırınların, ekmek kuyruklarının bombalandığı, evlerin yerle bir olduğu Suriye'ye yardım etmenin, tam vakti.

Bizler de Üsküdar halkı olarak, Suriye'de yaşanılan dramın boyutlarını kamuoyuna duyurmak, Suriye topraklarında yaşananlar hakkında toplumu bilinçlendirmek ve Suriye'ye yardım elimizi uzatmak adına; Kimse Yok mu, İHH, Sadakataşı, Deniz Feneri, Kızılay ve AFAD gibi birçok yardım derneği ve kuruluşu ile ''ÜSKÜDAR DAYANIŞMA PLATFORMU'' çatısı altında biraraya geldik.

''Bir Ekmek Bir Battaniye'' kampanyasına destek olarak 06-13 Şubat tarihleri arasında Üsküdar iskeledeyiz.

Hergün gelip geçtiğimiz bu meydanda, Suriyeli kardeşlerimiz için bir dakikamızı ayıralım.

Burada ayırdığımız bir dakika, Suriye'de bir ömür demek.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir