Kandilli Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Anıldı

FSM Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Prof. Dr. Ali Alparslan'ı Anma Toplantısı düzenlendi.

Kandilli Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Anıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

FSM Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ''Prof. Dr. Ali Alparslan'ı Anma Toplantısı'', 24 Ocak 2013 Perşembe günü Kandilli'deki Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan FSM Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, davetlilere bir hoşamedi niteliğindeki konuşmasında fakültenin çalışmalarını kısaca tanıttıktan sonra sanat ve bilim adamı merhum Prof. Dr. Ali Alparslan'ın vefatının büyük bir kayıp olduğunu, yokluğunda bunun daha çarpıcı biçimde anlaşıldığını dile getirdi. Prof. Dr. Ali Alparslan'ı anmanın ve onu genç nesle anlatmanın bir vefa borcu olduğunu, bunu FSM Vakıf Üniversitesi adına gerçekleştirmekten onur duyduklarını ifade etti.

Toplantıya katılan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise konuşmasında, hat sanatına Üsküdar'da gönül vermiş bir usta sanatkârın ilçelerinde anılmasının önemine değindikten sonra, Belediyeleri tarafından FSM Vakıf Üniversitesine tahsis edilen bir binada güzel hizmetler yapıldığını görmekten ve Türkiye genelindeki güzel sanatlar fakülteleri için bu mekanda hoca yetiştiriliyor olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, FSM Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı

FSM Vakıf Üniversitesi Öğr. Gör. Betül Bilgin ve FSM Vakıf Üniversitesi Öğr. Gör. Ali Toy tarafından hazırlanan ve merhum Alpaslan Hoca'yı ve eserlerini konu edinen sunumun ardından, FSM Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Andı'nın yöneticiliğinde gerçekleştirilen panelde; Prof. Dr. Kemalettin Eraslan, Prof. Dr. Muhittin Serin,  Öğr. Gör. Restoratör Mimar Ali Toy, Öğr. Gör. Betül Bilgin ve Sinan Gürlen konuşma yaptılar.

Prof. Dr. Ali Alparslan, FSM Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen toplantıda anıldı.

Hoca'nın ruhuna ithaf edilen güzel bir Kur'an tilavetinin sonunda konuklar, sergi salonuna geçerek burada verilen kokteylde akşamın geç saatlerine dek sohbetlerine devam ettiler. Sergide, Prof. Dr. Ali Alparslan'ın eserlerin yanında hayatıyla ilgili belge ve bilgiler de paylaşıldı.

Prof. Dr. Ali Alparslan, FSM Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen toplantıda anıldı.

''Mütevazi ve çelebi bir insandı''
Paneli kapanış konuşmasını ise aynı zamanda Prof. Dr. Ali Alparslan'ın öğrencisi olan FSM Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman yaptı ve duygularını ''Hocam mütebessim, mütevazi ve çelebi bir insandı'' şeklinde özetledi.

Prof. Dr. Ali Alparslan, FSM Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen toplantıda anıldı.

Serginin FSM Vakıf Üniversitesinin Kandilli'deki Güzel Sanatlar Fakültesinde salonlarında bir hafta süre ile ziyaretçilere açık tutulacağı bildirildi.

Prof. Dr. Ali Alparslan, FSM Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen toplantıda anıldı.


Üsküdar 34 - Ziya Süzen


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir