Kadına yönelik şiddet Üsküdar'da tartışıldı

''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'' dolayısıyla Üsküdar Belediyesi ile Medeniyet Üniversitesi ortak bir panel düzenledi. Panelde kadına yönelik şiddet sorunu ve çözüm yolları konuşuldu.

Kadına yönelik şiddet Üsküdar'da tartışıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kadınların gerek toplumsal, gerekse özel hayatlarında maruz kaldıkları şiddet, baskı ve çeşitli hak ihlallerine ilişkin panel Altunizade Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Önceki gün gerçekleştirilen panele, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Arzu Gür, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ile çeşitli STK'larda çalışan çok sayıda yetkili ve gönüllüler katıldı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'' dolayısıyla Üsküdar Belediyesi ile Medeniyet Üniversitesi ortak bir panel düzenledi.

Kara: ''Kadına Şiddetin Ana Sebebi: Kapitalizm''
Programın açılış konuşmasını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, kültür ve medeniyet kodlarımıza baktığımızda, kadına verilen değerin boyutlarının açıkça görülebileceğini ifade etti. ''Bizim medeniyetimizin, kadına bakışı, ''cennet anaların ayakları altındadır'' şeklindedir'' diyen Kara, ''Toplumumuzda bugün yaşanan sıkıntılar, maalesef ki, kapitalizmin eseridir. Hızlı şehirleşme ve kültürel yozlaşmayla birlikte, toplumsal değerlerimiz de zamanla yozlaşmaya uğramıştır. Kadına yönelik şiddetin de ana sebebi budur'' şeklinde konuştu. Son yıllarda ülkemizde bu konuda çok olumlu gelişmelerin yaşandığına da dikkat çeken Mustafa Kara, ''İnanıyorum ki, birçok konuda olduğu gibi, elbirliğiyle kadınlarımızın yaşadığı bu sorunları çözeceğiz. Bunun için sadece böyle özel günlerde değil, her zaman şiddete karşı bir duruş sergiler, bu duruşu bir yaşam tarzı ve kültür olarak hayatımıza yerleştirirsek bütün sorunlar aşılacaktır'' dedi.

Okur: ''Bizim Medeniyetimiz Kadına Her Türlü Hakkı Vermiştir''
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur ise yaptığı konuşmada, bizim medeniyetimizin kadına sahip olması gereken değeri fazlasıyla verdiğini belirtti. ''Bizim medeniyetimiz kadına her türlü hakkı vermiştir. Biz de eğitim okuldan, aileden önce anne karnında başlar. Annelerin doğum öncesi bulunduğu olumlu ortamların yeni doğacak çocukların kişiliğinde olumlu veya olumsuz etkilidir. İslam'da kadınların eğitim haklarının olmadığı gibi olumsuz bir algı üretildiğine dikkat çeken Okur, İslamiyet'te kadın hakları ve özellikle kadınların eğitim hakkının olmadığı yönündeki inancın son derece yanlış olduğunu belirtti. Peygamberimizin ''erkeklerin kadınlara karşı ne kadar hakkı varsa, kadınların da erkeklere karşı o kadar hakkı vardır'' dediğini belirten Hamit Okur, ''Bu konuda Kuran'da iki sure var. Peygamberimizin Veda Hutbesi var. Kadınların hakları bu belgelerle sabittir. Kısaca bizim medeniyetimiz kardeşlik, hoş görü medeniyetidir. Medeniyetimizi oluşturan değerlere ne kadar sahip çıkar sarılırsak, kadına yönelik şiddetin de o kadar önüne geçeriz'' dedi.

Ayrıca İstanbul Medeniyet Üniversitesinin de bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştireceğine değinen Rektör Hamit Okur, üniversite bünyesinde kurdukları Sosyopark ve Medeniyet Araştırmaları gibi merkezlerde bu yönde sürdürülebilir proje ve eğitim faaliyetleri gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen panelde ise kadına yönelik şiddetin kültürel, psikolojik, sosyolojik ve hukuki boyutları tartışıldı. Panelde, öncelikle kadın ve çocuklara yönelik çalışmalar yapan tüm kurum ve kuruluşların birleştirilerek icracı bir bakanlık olarak kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, kadına yönelik şiddetle mücadele, koruyucu ve önleyici tedbirler, şiddete maruz kalmış kadınların tedavi süreçleri ve topluma kazandırılma aşamaları ele alındı. Panelde ayrıca kadına yönelik şiddete karşı Türkiye'deki hukuki gelişmeler, 8 Mart'ta TBMM'de kabul edilen Aile Bireyleri ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun getirdiği yenilikler ve imkânlar da ele alındı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir