Kuzguncuk Beth Yaakov Sinagogu'nda iftar

9 Ağustos Perşembe gecesi Kuzguncuk Musevi Cemaati Vakfı'nın Beth Yaakov Sinagogu'nda yirminci geleneksel iftar gecesi gerçekleşti

Kuzguncuk Beth Yaakov Sinagogu'nda iftar
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İftar yemeği, Kuzguncuk Cami Hocası Aydın Vatan'ın okuduğu ezanın ardından orucun açılması ile başladı.

Sinagog Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinden Niso Yeruşalmi'nin konuşmasının ardından söz alan Vakıf Başbanı Beto Adato konuşmasında, Bizans zamanında 'Altın Kiremit' daha sonra 'Kosinitza' ve nihayetinde 'Kuzguncuk' adını alan, omuz omuza vermiş olan yüzlerce yıldır cami, kilise ve sinagogları ile Müslüman, Rum, Ermeni ve Yahudi evlerinin yan yana uzandığı ve Boğaz'ın incisi olarak adlandırılan mahalleye 'Huzurun Başkenti' adını taktıkları ve gerçekten de bu adı hak ettiğini belirtti.

Böylesine güzel bir ortamda, Hazreti Davut'un söylemiş olduğu ''Ne güzeldir kardeşlerin bir arada, bir sofrada aynı aşı paylaşması'' ilkesiyle yapılan iftar gecelerinin bir mutluluk kaynağı olduğunu vurguladı.

Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, üçüncü kez katıldığı  iftarda, aynı Tanrı'nın kulları olarak din, dil ve ırk ayırmaksızın aynı duyguyu paylaşmak, kişilere, inançlara saygı göstermek, barış ve mutluluk içinde yaşamalarının gerektiğini belirterek Kuzguncuk Musevi Cemaati'nin bunu çok güzel bir şekilde gerçekleştirdiğini belirtti.

Hahambaşı Vekili Rav Yeuda Adoni sözlerine, ''Sevgi, kardeşlik, barış, arkadaşlık mefhumlarını uygulama safhasına geçirmek, dünyanın huzura kavuşmasını temin etmeğe çalışmak duyguların en güzelidir'' dedi.

Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, din ayrıcalığı olmadan, Yaradan'ın tüm insanlığı bir anadan ve bir babadan yarattığı, tüm insanların kardeş olduklarını belirten bir ayeti açıkladı ve iftar yemeğini gerçekleştiren Kuzguncuk Cemaati'ne teşekkür etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, ''Dünyanın birçok yerinde birçok toplantılar yapılır, medeniyetler arası ittifakla ilgili çok geniş kitleler bir araya gelir. Acaba nasıl bir barış ortamında insanlar bir araya gelebilir düşüncesiyle paneller tertip edilir. İnsanları kardeşçe, barışı en üst seviyede tutarak savaşlardan uzaklaştırarak, farklılıkları bir zenginlik bilerek bunu nasıl başarabiliriz diye kafa yoranlara, Kuzguncuk adeta bir örnektir'' dedi.

AK Parti 23. dönem milletvekili Prof. Dr. Edibe Sözen, İstanbul'da birlikte yaşamanın özeti olan çok güzel bir iftar gecesini hep birlikte, bütün dünyaya örnek olacak, bir arada yaşamanın nasıl mümkün olduğunu göstererek, bu gök kubbede böylesi bir ortamı ortaya çıkarttıkları ve sundukları için Vakıf Başkan ve üyelerine teşekkür etti.

Okunan Şükran Duası'nın ardından, Yeruşalmi, bu güzel geceyi katılımlarıyla sağlayan herkese teşekkür ederek, yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı'nın ülkeye barış, huzur, bereket ve mutluluk getirmesini temenni ederek, nice iftar sofralarında tekrar buluşmak dileklerini belirtti.

İftar yemeğine Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Dereboylu, AK Parti Üsküdar İlçe Başkan Yrd. Muzaffer Ayanoğlu, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, Azınlıklar Komisyonu ve İnsan Hakları Komisyon  Başkanı Nurcan Altın, Üsküdar İlçe Emniyet mensupları, Üsküdar Belediyesi mensuplarının yanı sıra birçok davetli katıldı.


Şalom Gazetesi


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir