Engeller Üsküdar'da aşıldı

''Engelleri Birlikte Aşıyoruz'' panel ve kültür programlarının ikincisi Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Engeller Üsküdar'da aşıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri ''Engelleri Birlikte Aşıyoruz'' panel ve kültür programlarının ikincisi Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

AK Parti İstanbul İl Sosyal İşler Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı İSÖM Özürlüler Merkezi ile Üsküdar Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen programa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Necla Sümer, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İl Genel Meclis ve İlçe Belediyeleri Meclis Üyeleri ile çok sayıda bürokrat ve kamu görevlisi katıldı.

Özürlülere yönelik hizmetlerin yerel toplum dinamiklerine sunulması ve kamu kurumlarında çalışan bürokratlarda bir farkındalık oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen program, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin engelli vatandaşlara yönelik yaptığı çalışmaların anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İBB Özürlüler Müdürlüğü'nden yetkililerin Üsküdar'daki kamu görevlilerini bilgilendirdiği programda ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı M. Kadir Topbaş kürsüye çıktı. Topbaş yaptığı konuşmada; Büyükşehir Belediyesi şemsiyesinde erişilebilir bir kent oluşturmayı amaçladıklarını, ulaşım sistemlerini tekrar ele aldıklarını ve il genelinde engellilere yönelik yapılan çalışmaların bilinirliğin çok ötesinde gerçekleştiğini ifade etti. Topbaş, dünya standartlarını kendilerine prensip edindiklerini söylerken toplumlarda yüzde 7-8 civarında bir engelli sayısının bulunduğunu, İstanbul'da da başta metro hattı çalışmaları olmak üzere bu kadar engelli vatandaşımıza ulaşılabilirlik anlamında önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini belirtti. Engellilere yönelik çalışmaların öncelikli sorumluluk alanında olduğunu ifade eden Topbaş, Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirdikleri panelin, yapılan çalışmaların tanıtımı anlamında önemli bir etkinlik olduğunun altını çizdi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise yaptığı konuşmada bir kültür ve sanat kenti olan İstanbul'da attıkları her adımda mükemmel hizmetlerle karşılaştıklarını, burada insana hizmet noktasında birbirinden değerli çalışmalar yapıldığını, insanı seven, kucaklayan ve insan odaklı çalışmaların mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. İstanbul'un her geçen yıl büyüdüğünü, Türkiye'yi büyüttüğünü ve bir cazibe merkezi olarak bölgede önemli bir yer edindiğini belirten İstanbul Valisi, ulaşım altyapısı, sosyal hizmetler, eğitim hizmetleri, çevre, ağaçlandırma, su, yol, kanalizasyon gibi hizmetlerin yıllardır geliştirilmekle birlikte birkaç yıl öncesine kadar eksik olan bir nokta bulunduğunu, bu noktanın da engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan çalışmalar olduğunu belirtti. Son yıllarda başta İstanbul olmak üzere birçok şehirlerde engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan çalışmaların dünya standartlarını hedeflediğini belirten H. Avni Mutlu, bu yönde emek sarf eden herkese teşekkürlerini iletti.

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Necla Sümer ise yaptığı konuşmada engellileri toplumda dışlayan anlayışa karşı çıktıklarını ve çıkmaya devam edeceklerini, çalışmalarında engelli vatandaşların toplumda güçlendirilmesini ve fırsat eşitliğinin sağlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından moderatörlüğünü milletvekili Lokman Ayva'nın yaptığı panele geçildi. Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Komisyon Başkanı Cemal Merdan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın katıldığı panelde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İBB Özürlüler Müdürlüğü ile Üsküdar Belediyesi'nin engellilere yönelik çalışmaları anlatıldı.

Panelde ev sahibi sıfatıyla bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, şehrimizin ulaşılabilirlik anlamında önemli çalışmalara imza attığını, başta büyükşehir belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerinin bu yönde yeni projeler üretmekte olduğunu, kaldırım ve yollardan sosyal yaşam alanlarına kadar birçok çalışmanın başlatıldığını ve geleceğe yönelik projelendirme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Etkinlik öncesi Özürlüler Müdürlüğü Gösteri Gruplarının mini konseri büyük beğeni ile karşılanırken İSMEK tarafından Ulaştırma Müzesi'nde engelli vatandaşlarımız tarafından yapılan el sanatları çalışmalarının yer aldığı sergi, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından açıldı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri ''Engelleri Birlikte Aşıyoruz'' panel ve kültür programlarının ikincisi Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir