Üsküdar planı beklemeye alındı

Emlak Müdürlüğü'nün plan değişikliği teklifine Planlama Müdürlüğü karşı çıktı.

Üsküdar planı beklemeye alındı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Ünalan Mahallesi'yle ilgili geçen yıl yaptığı planları bu yıl bozmak istiyor. Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait yaklaşık 37 dönümlük arazinin, park alanı olarak ayrılan bölümü iptal ediliyor, ilköğretim alanı daraltılarak yetersiz bırakılıyor. Emlak Müdürlüğü'nün plan değişikliği teklifine Planlama Müdürlüğü karşı çıktı. Dosya, eksik kurum görüşleri nedeniyle şimdilik beklemeye alındı.

Kadıköy-Üsküdar sınırında yeralan, D-100 Karayolu üzerinde ve Uzunçayır Kavşağı'nın kuzeydoğusunda bulunan oldukça kıymetli arazi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Emlak Müdürlüğü ile Planlama Müdürlüğü'nü karşı karşıya getirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl kabul ettiği Nazım İmar Planları'na göre, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait yaklaşık 37 dönümlük arazi "İdari Tesis, ilköğretim, ortaöğretim ve park alanı" olarak ayrıldı. Ancak Büyükşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğü, söz konusu araziyle ilgili olarak Planlama Müdürlüğü'nün yaptığı planlarda değişiklik yapılması teklifinde bulundu. Bu teklife göre "İdari Tesisi Alanı, İlköğretim Tesisi Alanları" iptal edilerek Kentsel Hizmet Alanına, Park Alanı iptal edilerek İlköğretim Tesisi Alanına" alınacak.

Park iptal ediliyor, okul alanı daraltılıyor
İmar Planı değişikliği teklifi önceki gün, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu'nun raporuyla birlikte Belediye Meclisi'ne sunuldu.

Bu raporda yeralan Planlama Müdürlüğü'nün görüşüne göre özetle şöyle denildi;
"İmar planı değişikliği teklifi ile; Nazım imar planında yer alan İlköğretim Alanını tasdik sınırı içinde kalan kısmının iptal edilerek Kentsel Hizmet Alanına alınması, tasdik sınırı dışında kalan ilköğretim alanı olarak yetersiz bırakarak artık alan oluşturulduğu, Park ve Dinlenme Alanının İptal edilerek İlkokul Alanına ayrılması ile yeşil alan donatısının azaltıldığı, yapı yoğunluğunu artırıcı nitelikte olduğu, 'Kentsel Hizmet Alanında tamamen yada kısmen ticaret üniteleri ve büro binaları yapılabilir' plan notunun, Kentsel Hizmet alanı fonksiyonu ile örtüşmediği, çelişki oluşturduğu görülmektedir."

Dosya şimdilik beklemeye alındı
Planlama Müdürlüğü'nün olumsuz görüşüyle birlikte plan değişikliği teklifini görüşen Belediye Meclisi, "eksik kurum görüşleri tamamlandıktan sonra yeniden değerlendirilmek üzere" gerekçesiyle dosyayı Emlak Müdürlüğü'ne geri gönderdi.

Üzerinde İGDAŞ'a ait binalar ve Kuba Cami bulunan, yaklaşık 37 dönüm büyüklüğündeki arazinin gelecekte nasıl değerlendirileceği şimdilik belli değil. Belediye Meclisi, dosya yeniden gündemine geldiğinde kararını verecek.

Kaynak : HaberTürk

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir