Üsküdar'da sigaraya 'tabutlu' protesto

Üsküdar'da, sigaranın zararlarına dikkat çekmek isteyen Türkiye Öğrenci Konseyi (TÖK) üyeleri, ''Dumansız Kampüs'' projesi kapsamında ''Dumana Dur De'' yürüyüşü düzenledi.

Üsküdar'da sigaraya 'tabutlu' protesto
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Türkiye'nin her üniversitesinden öğrencilerin katıldığı yürüyüşte 300 adet siyah tabut taşındı. Sigaradan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle her gün 300 vatandaşın öldüğünü belirten öğrenciler, bu duruma dikkat çekmek amacıyla 300 adet siyah tabutla bir tütün mamulleri dağıtım şirketine yürüdü.

TABUTLAR ŞAŞIRTTI

Sigaranın zararlarına dikkat çekmek isteyen Türkiye Öğrenci Konseyi üyesi bir grup, sabah zaatlerinde Üsküdar Altunizade'de kaldırıma tam 300 adet siyah tabut dizdi. Siyah bezlerle üzeri örtülen tabutlar sıra sıra kaldırıma dizilirken sabah işe giden vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Tabutların arasından yürüyen vatandaşlar ne olup bittiğini anlamaya çalışırken bir kadın tabutların hayatını kaybeden babasının acısını bir kez hatırlattığını söyledi. Grup adına konuşan Nihat Buğra Ağaoğlu ''Sigaradan hergün Türkiye'de 300 kişi ölüyor, biz de bunun için 300 tabut koyduk. Çok olumlu tepkiler alıyoruz'' diye konuştu.

Üsküdar'da, sigaranın zararlarına dikkat çekmek isteyen Türkiye Öğrenci Konseyi (TÖK) üyeleri, ''Dumansız Kampüs'' projesi kapsamında ''Dumana Dur De'' yürüyüşü düzenledi.

POLİSLER TABUTLARI KONTROL ETTİ

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine kısa süre sonra polis ekipleri geldi. Ekip otosundan inen polis memurları kaldırımdaki 300 tane tabutu görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Polis memurları tabutları önce dışarıdan kontrol edip daha sonra birini kontrol etti. Polis daha sonra eylemi düzenleyen öğrencilerden bilgi aldı.

Tabutların neden buraya konulduğu sorusu, Türkiye Öğrenci Konseyi üyelerinin alışveriş merkezine gelerek, etkinlikle ilgili pankartlar ile dövizleri açmasıyla yanıt buldu. Tabutların çevresinde üzerinde ''Dumana Dur De!'', ''Her gün 300 kişi ölüyor, seyirci kalma'', ''Üniversiteli havanı koru'', ''Kampüsün havası değişecek'' ve ''Ceddi cihana hükmetmiş bu gençlik dumana köle olmaz'' cümlelerinin yazılı olduğu pankartlar açıldı.

1 SAAT YÜRÜDÜLER

Yaklaşık 500 öğrencinin oluşturduğu grup polisin uzaktan takibi ile birlikte yürüyüşe geçti. Siyah tabutları omuzlarına alan öğrenciler, ellerindeki düdükleri çalarak ve slogan atarak renkli görüntüler oluşturdu. Yaklaşık 1 saat süren yürüyüşün ardından grup tanınmış bir sigara firmasının Küçük Çamlıca'daki merkezine geldi.

ÖĞRENCİ TABUTA GİRDİ

Eylemci öğrencilerden biri taşıdıkları tabutun içini girdi.Daha sonra arkadaşları tabuta giren eylemci için dua etti .Duanın arkasından eylemcinin içinde buluna tabut omuzlara alınarak taşındı. Renkli görüntülerin yaşandığı eylem sırasında 2 tabut söz konusu sigara firmasının bahçesine atıldı. Öğrencilerin omuzlarında taşınan diğer tabutlar da, şirketin kapısına bırakıldı. Basın açıklaması yapan öğrenciler, hatıra fotoğrafları da çektirdikten sonra dağıldı.

''TOPLUM, TOPYEKÜN BU DURUMUN FARKINDA OLMALI''

Öğrenciler adına basın açılamasını okuyan Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, her gün Türkiye'de 300 kişinin sigaradan öldüğünü söyledi. Farkındalık oluşturmak için 300 tabutla yürüyüş düzenlediklerini belirten Ağaoğlu, ''Biz bu zehir üreticilerinin neye hizmet ettiklerini düşünmelerini istedik. Üniversite gençliğinin ve halkımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Amacımız; kampüslerde sigara içilmesini engellemek değildir. Gerek kampüslerde, gerek normal hayatta sigara kullananların bırakmasını, başlamayanların da hiç başlamamasını sağlamaktır. Bilinmelidir ki bu üreticiler tamamen kapitalist sistemin birer üyesidir. Hem maddi yönden hem de sağlık açısından insanımıza zarar vermektedir. Toplum, topyekün bu durumun farkında olmalı ve 'Dumana Dur De' melidir. Artık insanlarımızın duman yüzünden bu 300 tabutu doldurmasını istemiyoru.'' ifadelerini kullandı.

Eyleme Türkiye'nin değişik üniversitelerinden katılan öğrenciler ise, sigaranın insan hayatına verdiği zararlara dikkat çekmek istedikleri için katıldıklarını söyledi.


Focushaber.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir