Üsküdar Beykoz metrosu geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş, Üsküdar-Beykoz arasında yapılacak metro projesi açıkladı.

Üsküdar Beykoz metrosu geliyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş, ''Üsküdar'dan Beykoz'a sahil istikametinde bir metro projesi yapıyoruz'' dedi.

Beykoz Belediyesi tarafından yenilenen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ve Osman Akfırat Kütüphanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, göreve geldiğinden bugüne kadar her alanda ne yapılması gerekiyorsa yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, bugüne kadar İstanbul'a 46 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi.

Sadece Beykoz'a yaptığı yatırımların toplamının 775 milyon lira olduğunu ifade eden Topbaş, her ilçeye güçleri yettiğince hizmet etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Topbaş, yol ve kavşak düzenlemeleri ile kapalı spor salonları gibi ilçede yaptıkları yatırımlara değinerek, ''Üsküdar'dan Beykoz'a sahil istikametinde bir metro projesi yapıyoruz. Sahil yolunda metro yapımından önce, yukarılardan sahile inecek olan 'finüküler' tarzda bir raylı sistem düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

Sahil bandı üzerinde Üsküdar'dan Sarıyer'e olan bir metro projelerinin olduğunu anlatan Topbaş, ''Bu ne demektir? Beykoz'dan kalkan bir insan, bindiği istasyondan, girdiği metroya, İstanbul'un herhangi bir noktasına, Silivri, Taksim, Başakşehir ya da Beykoz'a kadar gidebilme imkanına kavuşacak. İşte medeniyet bu'' dedi.

Topbaş, çocukların kitap okuması için büyüklerinin elinden kitabı bırakmaması gerektiğini ifade ederek, çocukların önce ebeveynlerini takip ettiğini kaydetti.

Başkan Çelikbilek: ''Beykoz Sağlık, Eğitim, Turizm Alanında Devasa Yol Alacak''
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın, birinci dönem belediye başkanlık dönemlerinde bu binanın temelini attığını hatırlattı.

Çelikbilek, Beykoz'un sanayi kentinden eğitim, turizm ve kültür kentine dönüşürken, kültür-sanat hizmetlerini daha bakımlı ve modern mekanlarda sunmayı hedeflediklerini bildirdi.

20 bin kitaplık halk kütüphanesini kuran başta Kadir Topbaş olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Çelikbilek, kütüphaneye, ilçede uzun yıllar ilim-irfan yolunda hizmet veren, birçok kitabı bulunan Hacı Osman Akfırat'ın adını vererek değerlerine vefa örneği gösterdiklerini kaydetti.

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can

Temelini Merhum Erbakan Atmıştı
Temelini 1995 yılında eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın attığı, Beykozluların kültür-sanat etkinliklerini çok yönlü alabilmesi amacıyla yeniden tasarlanan kültür merkezinde; 250 kişilik Şehit M.Talha Dinleyici konferans salonu, 20 bin kitaptan oluşan Osman Akfırat Halk Kütüphanesi, kültür sanat kurslarının verildiği atölye ve sınıflar ile terasında muhteşem manzaralı bir kafe yer alıyor.

Belediye Meydanı'nda yer alan kültür merkezinin açılışına İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Topbaş ve baraberindekiler konuşmaların ardından kurdele keserek kültür merkezinin açılışını gerçekleştirdi.


Akşam


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir