Üsküdar İlköğretim okulunun istinat duvarı çöktü

Üsküdar'da Hilmi Çelikoğlu İlköğretim okulunun istinat duvarı çöktü. Olay Okulda kimsenin kalmadığı bir zamanda meydana gelmesi faciayı önledi.

Üsküdar İlköğretim okulunun istinat duvarı çöktü
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar'da Hilmi Çelikoğlu İlköğretim okulunun istinat duvarı çöktü. Çökme sonucu okul binası ve bahçede park halinde olan gezici anaokulu otobüsü hasar gördü. Çökmenin okulda kimsenin kalmadığı bir zamanda meydana gelmesi büyük bir faciayı önledi.
 
Olay saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Salami Ali Mahallesi Selami Ali Caddesi üzerinde bulunan Hilmi Çelikoğlu İlköğretim Okulu'nun arka bahçesine, toprak kaymalarını önlemek amacıyla istinat duvarı örülmeye başlandı. Bir kısmı tamamlanan duvar, yoğun yağışla toprağın iyice üzerine binmesi ve zeminin kayganlaşması nedeniyle yüke dayanamayarak çöktü. Çökme sonucu okul binası hasar gördü ancak olay sırasında okulda kimsenin bulunmaması büyük bir facianın yaşanmasını önledi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve emniyet ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri olay yerindeki incelemelerini tamamladıktan sonra ayrıldı. Zabıta ve polis ise muhtemel bir çökmeye karşı vatandaşların olay mahalline girmesini önledi. Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetiminin kararı doğrultusunda okul bugün tatil edildi.

Olaya tanık olan bir vatandaş, "Buraya toprak kaymasını önlemek amacıyla duvar örüyorlardı ancak işçilik iyi yapılmadığı için ilk yağmurda çöktü. Benim de çocuklarım bu okulda eğitim görüyor. Olayın gündüz yaşanmamış olması faciayı önledi." dedi. Çökme sonucu okul bahçesinde park halinde olan gezici anaokul otobüsü de zarar gördü.

Öte yandan çökmenin yaşandığı yere yakın 2 binada yaşayan vatandaşlar da evlerine giremedi. Bir yetkilinin kendilerini 'Bu gece evlerinize girmeyin' diye uyarması üzerine vatandaşlar geceyi akrabalarında geçirmek zorunda kaldı. Vatandaşlar, yetkililerin kendilerine kesin bir bilgi vermesini istedi ancak olay yerinde bu bilgiyi verecek kimseyi bulamadı.

Kaynak: Zaman

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir