Aslı Çakır Alptekin, Başkanı ziyaret etti

Üsküdar Belediyesi sporcusu Aslı Çakır Alptekin, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı makamında ziyaret etti.

Aslı Çakır Alptekin, Başkanı ziyaret etti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Şampiyonlar Şehri'nin Yıldızı Aslı Çakır Alptekin'den Mustafa Kara'ya ziyaret
İstanbul'da 8-11 Mart tarihleri arasında yapılan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda atletizm tarihinde büyük bir başarıya imza atarak 1500 metre yarışında ülkemize bronz madalya kazandırarak tarihe geçen Üsküdar Belediyesi sporcusu Aslı Çakır Alptekin, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı makamında ziyaret etti. Ziyarete Atletizm Federasyon Başkanı Mehmet Terzi ile Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya da katıldı.

Ziyaret esnasında düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, sistemli bir çalışmayla birlikte azim ve gayretin neticesi olan Üsküdar patentli tarihi bir başarıyı, sevinci ve heyecanı paylaşmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Mustafa Kara konuşmasında şunları söyledi:

''Gururla ifade etmek isterim ki bu ve benzeri başarılar Üsküdar Belediyesi için artık bir gelenek haline geldi. Gençlerimiz her gün yeni bir başarı elde ediyor, yeni rekorlara, yeni madalyalara imza atıyor, yüzümüzü güldürüyor. Hem bireysel spor dallarında, hem de takım olarak katıldıkları ulusal ve uluslararası organizasyonlardan yeni yeni başarılarla, madalyalarla dönüyorlar. Ancak şunu da belirtmek isterim ki bu başarıyı konuşurken madalyonun bir de arka yüzünü görmek gerekiyor. Bizleri bu madalyalardan daha fazla mutlu eden şey, madalyaların arka yüzünde geri planda elde ettiğimiz gençlerimizin ve Üsküdarlıların elde ettiği kazançlardır. Sporu bir yaşam biçimi olarak algılayan ve sağlıklı yaşama kültürü olarak bilen bir Üsküdar gençliği yetişiyor.''

Başarının temelinde Sporu Tabana Yayma Projesi yatıyor
''Başarılarımızın temelinde Üsküdar Belediyesi olarak 3 yıldır sürdürdüğümüz Sporu Tabana Yayma Projesi var. Bütün gençlerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz yarışmalar, turnuvalar, müsabakalar var. Köklü yatırımlar, sürdürülebilir çalışmalar var. Ve bu çerçevede daha yeni projelerimiz, daha büyük başarı hedeflerimiz var. Aslı Çakır Alptekin bu çalışmaların güzel ve önemli bir parçasıdır. Kendisi de Üsküdar'ımızın kendi altyapısından yetişen önemli bir değerimizdir.

İnşallah bundan sonraki süreçte de ülkemizi, 2012 Avrupa Spor Başkenti olan İstanbul'umuzu ve tabii ki ''Şampiyonlar Şehri Üsküdar''ımızı uluslararası arenada başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz. İlk olarak 2012 Londra Olimpiyatları'nda ''Şampiyonlar Şehri Üsküdar'ımızı ve ülkemizi aralarında Aslı Çakır Alptekin'in de yer aldığı 4 sporcumuz temsil edecek. Diğer 7 başarılı sporcumuzla birlikte umarım Londra'da ülkemizin gururu olacaklar. İnanıyorum ki bir ve beraber, el ele, gönül gönüle, sevgiyle, güvenle daha nice başarılar elde ederken sporun dostluk barış ve kardeşlik potasında gençlerimizi için yepyeni bir gelecek inşa etmeyi de başaracağız.

Türkiye'nin Dünya Salon Şampiyonası'ndaki ilk madalyasını kazanarak göğsümüzü kabartan Aslı Çakır Alptekin'i huzurlarınızda bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.''

Basın toplantısında konuşan Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nı sportif ve organizasyon olarak başarılı bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Özellikle basının kendilerine verdikleri büyük desteğin kendilerinin bundan sonraki başarıları da olumlu etkileyeceğini söyleyen Mehmet Terzi, Aslı Çakır Alptekin'in ilkleri başardığı için, Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Spor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya'ya milli sporcumuza verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etti. Terzi, kulüplerin atletizm branşına verdikleri desteğin büyük önem taşıdığını, Olimpiyatlarda 4 sporcu desteği vermeleri nedeniyle ayrıca kutlanması gerektiğini söyledi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediyesi sporcusu Aslı Çakır Alptekin, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı makamında ziyaret etti.

Dünya üçüncüsü milli atlet Aslı Çakır Alptekin ise elde ettiği bronz madalya dolayısıyla büyük bir mutluluk yaşadığını belirterek ''İlkleri yaşamak ve yaşatmak adına bu organizasyonun ayrı bir önemi var. Üsküdar Belediyesi'nin evim olması itibariyle bu başarıda büyük katkı sağladı. Kulüp başkanımız ve Belediye Başkanımız bizden daha fazla başarıya inanıyordu. Onların bu inancı bize çok büyük destek verdi. Elde ettiğimiz bu başarı sonrası daha büyük başarılar kazanabilmek adına artık daha fazla çalışacak ve ülkemizin adını dünyanın her yerinde haber yaptırabilmek için mücadele edeceğim. Kendi ülkemde böyle bir madalya kazandığım için çok mutluyum'' diye konuştu.

Konuşmalar sonrası Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya atletizme sağladığı katkılardan dolayı bir teşekkür plaket verirken, Mustafa Kara da Aslı Çakır Alptekin'e başarısından dolayı 50 altın hediye etti.

Şampiyonlar Şehri Üsküdar...
Üsküdar Belediyesi, Sosyal Belediyecilik alanındaki başarısı dışında sportif alanda yapmış olduğu başarılı çalışmalarla Belediyecilik kavramına farklı boyutlar kazandırıyor. Tarihi, kültürü ve sanatıyla, bir tarih ve kültür şehri, bir dünya şehri olan Üsküdar, spora yaptığı yatırımlar ve projeleri neticesinde şimdi de ''şampiyonlar şehri'' olmanın onurunu ve gururunu yaşıyor...

Başta Hentbol ve Atletizm olmak üzere birçok branşta önemli başarılar kazanılması sonrası 2009 yılının En Başarılı Spor Kulübü seçilen Üsküdar Belediyesi, böylece yapmış olduğu başarılı hizmetleri taçlandırdı.

Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü; atletizm, hentbol, judo, karate ve taekwon-do'dan sonra bilek güreşi ve ata sporumuz olan güreşte de sporcu yetiştirerek Türk sporunun alt yapısına önemli destek sağlıyor. Halen 7 branşta toplam 1600 lisanslı sporcuya sahip Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda kazandığı kupa ve madalyalarla spor dünyasında adından sıkça söz ettiriyor.

2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek ve A barajını geçen 11 sporcudan 4 tanesi Üsküdar Belediyesi sporcusu... Alemitu Bekele, Aslı Çakır, Bahar Doğan ve Gülcan Mıngır, Olimpiyatlarda hem Türkiye'yi hem de Üsküdar'ı temsil edecekler.

İşte Üsküdar'ın Gurur Tablosu...

ATLETİZM

Takım Başarıları

Büyük Bayanlar kategorisinde mücadele eden Üsküdar Belediyesi Atletizm Takımı, 2012 ? 3-5 Şubat tarihlerinde İspanya'nın Valencia kentinde yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Ligi yarışmalarında Avrupa Şampiyonluğu'nu elde etti.

2011 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışması Şampiyonluğu, üst üste 5. Kez Türkiye Süper Lig Şampiyonluğu elde etti.

2010 Kulüpler Avrupa Kros İkinciliğini, 2009 Kulüpler Avrupa Kros Şampiyonluğu, 2008 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Şampiyonluğu, Takımımız ayrıca 3 bin ve 5 bin metre Avrupa rekorlarını kırdı.

Ayrıca, Gençler Puanlı Atletizm Ligi Türkiye üçüncülüğü, Yıldızlar Puanlı Atletizm Ligi Türkiye ikinciliği, 16 yaş altı Puanlı Atletizm Ligi Türkiye Şampiyonluğu elde etmiştir.

Atletizm'de bireysel başarılar
Alt yapımızdan yetişen Aslı Çakır, İstanbul'da Mart ayında yapılan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede bronz madalya alarak çok önemli bir başarıya imza attı.

Milli atletimiz Alemitu Bekele 2010 yılında İspanya Avrupa Kros Şampiyonası Şampiyonluğu, 2010 yılında Stockholm IAAF Permit GE Galan Salon Yarışında bayanlar 5 bin metrede Avrupa, Balkan ve Türkiye rekoru kırarak kazanılan ikincilik 2010 yılında 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 5 bin metrede Şampiyonluk Meryem Erdoğan'ın Avrupa 23 yaş altı kros şampiyonluğu, Aslı Çakır'ın 1500 metrede Avrupa beşinciliği, Özlem Kaya'nın Balkan Kros Şampiyonluğu ve Avrupa 23 Yaş Altı Şampiyonası'nda 3000 metre engelli yarışında finalistlik, Toros Pilikoğlu'nun Singapur'da yapılan Dünya Yıldızlar Olimpiyatları'nda 2010 uzun atlama Olimpiyat beşinciliği, Batuhan Buğra Eruygun'un 110 m engelli Türkiye rekoru ve balkan yıldızlar rekoru, 2010 Dünya Gençler Şampiyonası 110m engelli yarı finalistliği, elde edilen bireysel başarılardan bazılarıdır.

HENTBOL
Kadrosunda hiçbir yabancı oyuncu bulunmayan ve bütün oyuncularını alt yapıdan yetiştiren Üsküdar Belediyesi Bayan Hentbol Takımı; Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde başarıdan başarıya koşuyor.

2011-2012 sezonunda Bayan Hentbol Takımımız Türkiye Kupası'nda finale yükseldi. Takımımız finalde 4 Nisan tarihinde Maliye Milli Piyango ile Ankara'da kupayı kazanabilmek için mücadele edecek. Takımımız bu yıl ayrıca ligde final-four'da şampiyonluk için mücadele edecek.

2009-2010 Sezonunu Türkiye Kupası Şampiyonu ve Türkiye Süper Ligi'ni de ikincisi olarak tamamlayan Bayan Hentbol Takımı, 2010-2011 sezonunda Türkiye Süper Lig Şampiyonluğu kazanırken Türkiye Kupası'nda yarı final oynadı. Takım ayrıca Avrupa Kupalarında Çeyrek Final oynama başarısı gösterdi.

BİLEK GÜREŞİ
Bilek güreşinde bünyesinde yetiştirdiği Esra Kiraz ile 2 dünya şampiyonluğu kazanan Üsküdar Belediyesi, bu anlamda da bir ilke imza attı. Esra Kiraz, 2009 Atlanta Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 2 Şampiyonluk, 2011 yılında da Antalya'da düzenlenen Avrupa Büyükler Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonluğu elde etti. Aynı şampiyonada yine Üsküdar Belediyesi sporcusu olan Bilal Akan, sikletinde büyükler Avrupa Şampiyonu oldu.

JUDO
Üsküdar Belediyesi Judo Takımı 2010-2011 Yıldızlar İstanbul Şampiyonası'nda profesyonel branşlarda 1 birincilik, 1 ikincilik, 2 üçüncülük, ümitlerde 1 ikincilik, 2 üçüncülük kazandı. Yıldızlar kategorisinde ise Türkiye Şampiyonası'nda ikincilik elde etti.

TAEKWON-DO
 Sporcularımız; 2010-2011 Sezonunda, Türkiye Şampiyonası'nda 2 birincilik, 1 ikincilik, 1 üçüncülük, İstanbul Şampiyonalarında 6 birincilik, 6 ikincilik, 9 üçüncülük kazandılar.

Gençler Uluslararası İspanya Turnuvası'nda Üsküdar Belediyesi sporcusu Feyza Nur Saka, Avrupa ikinciliğini elde etti.

İtalya'da yapılan Avrupa Poomse Şampiyonası'nda ise bir diğer sporcumuz Galip Ziya Yalçınkaya, 61 yaş üstü erkeklerde Avrupa Şampiyonu oldu.

KARATE
2010-2011 sezonu Kocaeli Karate Şampiyonası'nda 2 ikincilik, 2 de üçüncülük elde eden takımımız geleceğe ümitle bakıyor.

Sahip olduğu sporcularla bir yandan Türkiye ve dünyada adını duyurmaya devam eden Üsküdar Belediyesi, bir yandan da ilçe genelinde spora ve sporcuya destek vermeye ve yeni sportif ufuklar açmaya devam ediyor.

Sporu Tabana Yayma Projesi
Bir yandan Sporda alt yapı çalışmalarına hız verip önemli yatırımlar gerçekleştiren Üsküdar Belediyesi, bir yandan da gençlerin sporu bir yaşam tarzı olarak benimsemeleri için hemen hemen her biri bir ilk olan sürdürülebilir projeler ve sportif etkinlikler gerçekleştiriyor.

Bu anlamda, Üsküdar Belediyesi'ni, spor yatırımlarıyla birlikte sportif etkinliklerde başarıya taşıyan, Sporu Tabana Yayma Projesi, birçok projenin çatısını oluşturuyor.

Proje kapsamında, Üsküdar İlköğretim okullarında bulunan, 120 bin öğrencinin katılımıyla her yıl eleme müsabakaları yapılıyor. Müsabakalar sonunda başarılı gençler belirleniyor ve kendi branşlarında gelişme imkânı sağlanarak türk sporuna kazandırılmaları için destekler veriliyor.

Üsküdar En'lerini Arıyor
Yine her yıl, ''Toplumda Sporu Tabana Yayma Projesi'' kapsamında sadece Atletizm branşlarında gerçekleştirilen ve Üsküdarlı 67 bin gencin katıldığı bu projeyle, ''Üsküdar'ın En hızlısı'', ''Üsküdar'ın En güçlüsü'' ve ''Üsküdar'ın En dayanıklısı gibi yarışma ve elemeler gerçekleştiriliyor. Bu sayede, her yıl belirlenen Üsküdar'ın En'leri, hem profesyonelliğe adım atıyorlar, hem de ulusal ve uluslararası başarıların en büyük adayları haline geliyorlar.

Bu yıl salon atletizm yarışmaları dışında kros müsabakalarında da mücadele edildi. Mart ayının ilk haftasında Validebağ Korusu'nda yapılan final müsabakaları sonunda yaş kategorilerine göre 320 civarında çocuğumuz ödül kazandı. Önümüzdeki hafta içinde salon müsabakalarında da en başarılı sporcularımızı seçeceğiz.

Üsküdar Spor Oyunları Şenliği
Sporu Tabana Yayma Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen en kapsamlı projelerden birisi de Üsküdar Spor Oyunları Şenliği Projesi'dir.

Her yıl Burhan Felek Atletizm Sahası ve Bağlarbaşı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şenliklere, Üsküdarlı gençlerimizle birlikte, İstanbul genelinde yer alan spor kulüplerinden birçok branşta 2 binden fazla sporcu katılıyor.

Özel Sporcular Atletizm Yarışması
İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 2011 yılında 5. si gerçekleştirilen Özel Sporcular Atletizm yarışması, Üsküdar Belediyesi'nin, hem sosyal sorumluluk ve sosyal belediyecilik, hem de sportif etkinlik düşüncesiyle gerçekleştirdiği ilklerden ve örnek etkinliklerden birisidir.

(2011 yılında uluslararası boyutta düzenlenen 5. Özel Sporcular Atletizm Yarışması'na, İstanbul genelinde 28 ilçeden Otistik, zihinsel, işitme ve görme engelli olmak üzere, 1182 sporcu katılmıştır).

Bu yılki müsabalara 5 ayrı ülkeden sporcuların da katılımıyla toplam 1500'e yakın engelli sporcunun katılmasını bekliyoruz.

Üsküdar Belediyesi bugün, 5 yıl önce amatör ruhla başlattığı bu projeyle, Üsküdarlı engelli gençleri spora ve sosyal hayata dâhil etmiş olmanın gururunu yaşıyor.

Engelliler Yaz Spor Okulu
Üsküdar Belediyesi bu projeyle, sosyal hayatta sporcu kimlikleriyle dâhil olan Üsküdarlı engelli gençlerin, sporu bir yaşam biçimi olarak görmeleri için de sürdürülebilir projeler gerçekleştirmeye devam ediyor.

(2011 yılında ikincisi gerçekleştirilen ve 138 engelli gencin katıldığı Engelliler Yaz Spor Okulu Projesi, bu çerçevede gerçekleştirilen en önemli projelerden birisidir.)

Bu proje kapsamında, zihinsel, görme, bedensel ve çoklu engelli olmak üzere Üsküdarlı 160 çocuk ve gencin, her yaz 40 gün boyunca, sportif faaliyetlerde bulunması sağlanıyor ve kendilerine başarı sertifikası veriliyor.

Türk Dünyası Güreş Turnuvası
Üsküdar Belediyesi, gerçekleştirdiği sportif etkinliklerini sadece Üsküdar'la sınırlamıyor.

Tüm İstanbul'la, tüm Türkiye'yle, hatta tüm dünyayla birlikte gerçekleştirerek, gençlerin uluslararası bir vizyonla yetişmesine katkıda bulunuyor.

Bu çerçevede gerçekleştirilen en önemli etkinliklerden biri de, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte Üsküdar Burhan Felek Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni'dir.

Geçen yıl 7.si gerçekleştirilen ve 10 ülkeden 130 güreşçinin katıldığı etkinlikle, Üsküdar Belediyesi, uluslararası bir turnuvada Türkiye'yi temsil etme başarısı göstermiştir.

Uluslararası Kâtibim Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri Çeyrek asra yakın bir süredir, Uluslararası Üsküdar Kâtibim Kültür ve sanat Şenlikleri bünyesine eklenen ve 2010 yılında ilki gerçekleştirilen Kız Kulesi Yüzme Yarışları, Kızkulesi Futbol turnuvası ve Kızkulesi Halk Koşusu etkinlikleriyle, sadece kültür ve sanat şenliği değil kültür, sanat ve spor şölenine dönüşüyor.

Kız Kulesi Yüzme Yarışması
Bu çerçevede, İstanbul Boğazı'nda Üsküdar Belediyesi'nin gerçekleştirdiği bir ilk olan Kız Kulesi Yüzme Yarışları'nın ikincisi 2011 yılında 400 metrelik parkurda düzenlendi. Yarışmaya, çeşitli ülkelerden yaklaşık 300 sporcu katıldı ve Üsküdar gençliğinde büyük bir heyecan oluşturdu.

Halk Koşusu:
Uluslararası Üsküdar Kâtibim Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve 10 farklı kategoride 250 sporcunun katıldığı Halk Koşusu ve Atletizm Yarışmaları da gençlerin büyük ilgi ve katılımına sahne olarak, Üsküdar Belediyesi'nin Sporu Tabana Yayma Projesi'ne büyük katkılar sağlıyor.

Kâtibim Futbol Turnuvası
Üsküdar genelinde 16 amatör spor kulübüne özellikle tesis kazandırma adına çalışmalar yapan Üsküdar Belediyesi, amatör futbola destek vermeye devam ediyor. Sporcuların sezon boyunca formda kalabilmeleri adına amatör futbol kulüplerini bir araya getiren ve çeşitli organizasyonlar düzenleyen Üsküdar Belediyesi, Ocak ve Şubat aylarında Bahar Futbol Turnuvası ve yazın da Kâtibim Şenlikleri kapsamında yine bir ilk olarak gerçekleştirilen Kâtibim Futbol Turnuvası düzenliyor. Turnuvalar, Üsküdar sınırları dâhilinde hizmet veren amatör spor kulüplerini ve Üsküdar gençliğini bir araya getirirken, sporda birlik ve beraberliği sağlayan bir futbol şöleni gerçekleştiriliyor.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir