Üsküdar'da Kadınlar Gününe Özel Etkinlikler

660 yıllık geçmişinde Padişahları doğuran Valide Sultanlar ile ün yapan ve bu nedenle de ''Valideler Şehri'' olarak bilinen Üsküdar'da, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara özel etkinlikler gerçekleştirilecek.

Üsküdar'da Kadınlar Gününe Özel Etkinlikler
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Valideler Şehri Üsküdar'dan ''Kadınlara Özel''
660 yıllık geçmişinde Padişahları doğuran Valide Sultanlar ile ün yapan ve bu nedenle de ''Valideler Şehri'' olarak bilinen Üsküdar'da, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara özel etkinlikler gerçekleştirilecek.

660 yıllık geçmişinde Padişahları doğuran Valide Sultanlar ile ün yapan ve bu nedenle de ''Valideler Şehri'' olarak bilinen Üsküdar'da, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara özel etkinlikler gerçekleştirilecek.

Üsküdar Belediyesi tarafından 5-11 Mart tarihleri arasında, Medya ve Kadın Paneli, Kadının Toplumdaki Yeri Söyleşisi, Hanım Sultanların Ebedi Nakışları Sergisi ve Kadın Tiyatrosu Kursu düzenlenecek.

Etkinlikler dâhilinde 8 - 15 Mart tarihlerinde Bağlarbaşı Kültür Merkezi üç önemli organizasyona ev sahipliği yapacak. 8 Mart tarihinde kadınların toplumdaki yerini ve yaşadıkları sorunlar ile bunların çözümlerinin konuşulacağı ''Kadının Toplumdaki Yeri'' konulu söyleşiye gazeteci yazar Nihal Bengisu Karaca katılacak. 10 Mart'ta ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katılımıyla düzenlenecek ''Medya ve Kadın'' konulu panele; Prof. Dr. Edibe Sözen, Gazeteci Balçiçek İlter, Emel Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve dünyada en etkili 500 Müslümandan birisi kabul edilen Sarah Joseph ve El Cezire Televizyonu ana haber sunucusu Gazeteci Khadija Banganna da panelist olarak katılacak.

4 Hanım Sultanın (Mihrimah Sultan, Emetullah Râbia Gülnuş Valide Sultan, Afife Nûr-Banû Valide Sultan ve Mâh-Peyker Kösem Valide Sultan) Üsküdar'da yaptırdığı eserlerin bezemeleri ve minyatürlerinin sergileneceği ''Hanım Sultanları Ebedi Nakışları Sergisi'' ise 45 hanım sanatçının katılımıyla 8-15 Mart tarihleri arasında düzenlenecek.Dünya Kadınlar Günü haftası etkinlikleri dâhilinde son olarak sahne ekibinden aksesuarcısına, teknisyeninden suflörüne, rejisinden oyuncusuna kadar tamamı kadınlardan oluşacak bir tiyatro ekibinin yetiştirilmesi için bir tiyatro kursu çalışmaları başlatılacak.

Sarah Joseph, Kadınlar Günü için İstanbul'a geliyor

660 yıllık geçmişinde Padişahları doğuran Valide Sultanlar ile ün yapan ve bu nedenle de ''Valideler Şehri'' olarak bilinen Üsküdar'da, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara özel etkinlikler gerçekleştirilecek.

Kadınlar Günü Özel Etkinliği'nde Medya ve Kadın tartışılacak
Medyasofa Girişim Grubu ve Üsküdar Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla panel, sergi ve konserden oluşan dopdolu bir programla kutluyor.

Program kapsamında yurt dışından konukların da katılacağı ''Sınır Tanımayan Göz Olarak Medya'nın Ürettiği Kadın'' konulu bir panel düzenleniyor. Gazeteci yazar Av. Sibel Eraslan'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan panele Prof. Dr. Edibe Sözen, Gazeteci yazar Balçiçek İlter, İngiltere'nin ünlü İslami kadın dergisi Emel Magazin'in Genel Yayın Yönetmeni Sarah Joseph ve Genel Merkezi Katar'da bulunan El-Cezire Televizyonu ana haber sunucularından Khadija Banganna konuşmacı olarak katılacak.

10 Mart Cumartesi günü Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek panel öncesinde   'Hanım Sultanların Ebedi Nakışları' adlı minyatür ve bezeme sergisinin açılışı yapılacak.

Sergide hanım sultanların Üsküdar'da yaptırmış olduğu eserlerin bezeme ve minyatürleri yer alacak.

Panelin ardından Aslıhan Erkişi son albümü Neveser'de yer alan şarkıları seslendirecek.

Tarih : 10 Mart 2012 Cumartesi
Yer : Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezi

13.00 - Kokteyl
13.30 - Sergi Açılışı (Hanım Sultanların Ebedi Nakışları)
14.00 - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sn. Fatma Şahin'in konuşması
14.30 - Panel

Tartışma konusu : Sınır Tanımayan Göz Olarak Medyanın Ürettiği Kadın
Moderatör : Sibel Eraslan
Konuşmacılar : Prof. Dr. Edibe Sözen, Balçiçek İlter, Sarah Joseph, Khadija Ben Ganna

Konser : Aslıhan Erkişi (Türk Sanat Müziği Konseri)

Üsküdar'ın ''Hanım Sultanları'' nakış gibi işleniyor
Üsküdar'ı Üsküdar yapan tabiat güzelliğine tarih ve sanat katan dört Hanım Sultan'ın mimari eserleri, bezemeleri ve minyatürleriyle günümüz insanına yeniden sesleniyor.

Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEM) Klasik Türk Bezeme Sanatları Atölyesi'nin işbirliğiyle 8-15 Mart tarihleri arasında örnek bir çalışma hayata geçiriliyor. Bundan iki yıl önce başlatılan çalışma dâhilinde Üsküdar ile adları bütünleşen Mihrimah Sultan, Emetullah Rabia Gülnuş Valide Sultan, Afife Nûr-Banû Valide Sultan ve Mâh-Peyker Kösem Valide Sultan'ın vakfettiği eserler, 45 hanım sanatçı tarafından renklendirilerek canlanıyor, mimariyi ve bezemelerini günümüz yaşam mekânlarının içine katmamızı, bu eserlerle bütünleşmemizi sağlıyor.

Bundan iki yıl önce Prof. Dr. Nil Sarı'nın önderliğinde başlayan projeyle; 4 hanım sultanın eserleri en ufak ayrıntısına kadar incelenip, fotoğraflandı, mimari eserlerin genel görünümlerinden, en küçük bir çini ya da taş bezemesine kadar tüm ayrıntılar tespit edildi. Daha sonra atölye çalışmalarında, mevcut desenlerin çizilerek örneklerinin çıkarılması, ya da bu örneklerdeki motiflerden yararlanılarak yeni derlemelerin yapılmasıyla mimari bezemeler tezhibe uyarlandı. Proje dâhilinde minyatür sanatçıları ise mimari eserleri, banilerini ve hikâyelerini nakşetti.

Üsküdar Belediyesi'nden ''Dünya Kadınlar Günü Özel Etkinliği''
Üsküdar Belediyesi ve Medyasofa Girişim Grubu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla düzenlediği 'Dünya Kadınlar Günü Özel Etkinliği' nde ''Medya ve Kadın'' konulu panel, sergi ve konser gerçekleştirilecek. Betül Bozdoğan'ın sunacağı programa hükümet yetkilileri, medya çalışanları, kanaat önderleri, yazarlar, işbirliği içerisinde olunan sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katılacak.

Programda; Fatma Şahin'in kadın sorununa hassasiyeti ve kadın mağduriyetini sonlandırmak için fiiliyata geçirdiği yeni açılımlar konu alınacak. ''Kadın Sorununda Tarihi Dönüm Noktası ve Hedefine Ulaşan Açılımlar'' başlığı ile bakanlığın bu dönemde yaptığı çalışmaları katılımcılara ve medyaya dolayısıyla topluma aktarmak ve bilgilendirmek amaçlanıyor.

Moderatörlüğünü Sibel Eraslan'ın yapacağı 'sınır tanımayan göz olarak medyanın ürettiği kadın' başlıklı panelin konukları ise Prof.Dr. Edibe Sözen, Gazeteci-Yazar Balçiçek İlter, Emel dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sarah Joseph ve El Cezire Televizyonu ana haber sunucusu Gazeteci Khadija Banganna.

10 Mart 2012 Cumartesi günü 13.00 de kokteyl ile başlayacak olan programda ayrıca sergi açılışı ve konser yer alıyor. Konserde; Türk müziğinin efsanesi 'Neveser Kökdeş' bestelerini Aslıhan Erkişi yorumlayacak.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir