Penceresiz Barakadan Sıcak Eve

Üsküdar'da suyu olmayan, pencereleri kırık, terk edilmiş bir barakaya sığınan 5 kişilik bir aile, Kimse Yok Mu Marmara Şubesi gönüllü ve yardımseverlerinin destekleriyle yeni bir eve yerleştirildi.

Penceresiz Barakadan Sıcak Eve
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar'da suyu olmayan, pencereleri kırık, terk edilmiş bir barakaya sığınan 5 kişilik bir aile, Kimse Yok Mu Marmara Şubesi gönüllü ve yardımseverlerinin destekleriyle yeni bir eve yerleştirildi. Kirasını Kimse Yok Mu yardımseverlerinin karşıladığı yeni evlerine anneleriyle birlikte taşınan çocuklar evde kendilerini bekleyen hediye ve oyuncaklarla daha da sevindi.

Üsküdar'da harabe halde terk edilmiş bir gecekonduya sığınan Songül Gündüz'ün dramı ilk çocuğu daha 8 aylıkken Albay eşi tarafından terk edilmesiyle başladı. İkinci bir evlilik yapan ve bu evliliğinden 3 çocuğu daha olan Gündüz, ikinci eşinin de hapse girmesiyle birlikte 4 çocuğuyla birlikte ortada kaldı. Bir süre sonra evinin kirasını ve biriken faturaları ödeyemez duruma düşen Gündüz, 3'ü kız, 4 çocuğuyla birlikte evini terk ederek mahallelerindeki başıboş köpeklerin yuva edindiği, pencereleri olmayan, harabe halindeki bir gecekonduya sığınmak zorunda kaldı. 2012 yılında Türkiye'nin en büyük kenti olan İstanbul'un orta yerinde sahipsiz bir gecekonduda en büyüğü 17 yaşında 3 kızı ve 6 yaşındaki küçük oğluyla yaşama mücadelesi veren annenin kolu kanadı çocuklarının bitli diye okuldan geriye çevrilmesiyle daha da kırıldı. Bitli diye okuldan geri çevrilen Buse, kendisine ne olmak istediğini soranlara pırıl pırıl bakışlarla doktor olmak istediğini söylerken, 11 yaşındaki Rabia ise yaşadıkları yüzünden ne zaman okula gittiğini bile hatırlayamıyor. Evin en küçük ferdi olan ve hiç arkadaşı olmadığı için insanlardan kaçan Hakan ise daha düne kadar evdeki köpeklerle aynı yatağı paylaşıyordu.

ÇARESİZ ANNE VE ÇOCUKLARINA KİMSE YOK MU SAHİP ÇIKTI
Ailenin durumunun öğrenilmesiyle birlikte Kimse Yok Mu Marmara Şubesi, bütün yoksullukları ve içine düştükleri sefalete rağmen başlarını sokacak bir yerleri olduğu için haline şükreden annenin dramına ve pırıl pırıl bakışlara sahip çocuklarının masumiyetine kayıtsız kalmayan yardımseverleri ve gönüllüleri ile birlikte yardıma koşmakta gecikmedi. Aile için hemen yeni bir ev kiralanırken Kimse Yok Mu Marmara Şubesi kiralanan evi yeni eşyalarla baştan sona döşedi.

Kimse Yok Mu Marmara Şubesi'nin yardımlarıyla yepyeni bir eve kavuşan çocuklar anneleriyle birlikte taşındıkları evde kendilerini bekleyen hediye ve oyuncaklarla daha da sevinirken, yavrularının sevincini gören anne Songül Gündüz ise rüyada olduğunu Üsküdar'ın bataklık gibi olan evden villaya gelmiş gibiyim diyerek dernek gönüllülerine ve hayırseverlere teşekkür ettiğini söyledi.

KARDEŞ SINIF KARDEŞ AİLE PROJESİ
Kimse Yok Mu Derneği Marmara Şube müdürü Eyüp Tok ise Marmara şubesi olarak ''Kardeş sınıf kardeş aile'' projesini başlattıklarını ilk uygulama olarak Gündüz ailesiyle uygulayacaklarını belirterek ve Özel İstanbul Anafen Anadolu ve Anadolu lisesi öğrencileri Gündüz ailesinin ziyaret edip maddi ve manevi destek vereceklerini söyledi.


Sondakika.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir