Turgut Cansever Üsküdar'da anılıyor

''Turgut Cansever'de Şehir ve Mimari'' konulu panelle yâd ediliyor.

Turgut Cansever Üsküdar'da anılıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Mimar Turgut Cansever, İlmi Etüdler Derneği ile 29 Mayıs Üniversitesi Felsefe Bölümü ve Teknik Elemanlar Derneği tarafından düzenlenen ''Turgut Cansever'de Şehir ve Mimari'' konulu panelle yâd ediliyor.

Bilge-mimar Turgut Cansever İstanbul'da düzenlenen panelle anılıyor. 2009 yılında vefât eden mimar Turgut Cansever, İlmi Etüdler Derneği (İLEM), 29 Mayıs Üniversitesi Felsefe Bölümü ve Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) tarafından düzenlenen Turgut Cansever'de Şehir ve Mimari konulu panelle yâd ediliyor. Turgut Cansever'de Şehir ve Mimari paneli 03 Mart 2012 Cumartesi günü Üsküdar Bağlarbaşı'nda bulunan İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM)'nde saat 18:00'de başlayacak. Gazeteci-yazar Akif Emre'nin başkanlık edeceği panele, Prof. Dr. Uğur Tanyeli, Turgut Cansever'in Düşüncesinin ve Mimarisinin Kaynakları, Prof. Dr. Tahsin Görgün, Turgut Cansever Düşüncesinde Medeniyet ve Yrd. Doç. Dr. Murat Şentürk, Turgut Cansever'de Şehir ve İstanbul başlıklı sunumlarıyla katılacak. İlmi Etüdler Derneği'nden Yunus Çolak, merhum Turgut Cansever'in, mevcut kabullerin karşısına, geleneksel düşünce birikiminden yararlanarak özgün düşüncelerle çıktığını, bu özgünlüğün çeşitli organizasyonlarla gündemde tutulması gerektiğini belirtti.

Mimar Turgut Cansever, İlmi Etüdler Derneği ile 29 Mayıs Üniversitesi Felsefe Bölümü ve Teknik Elemanlar Derneği tarafından düzenlenen ''Turgut Cansever'de Şehir ve Mimari'' konulu panelle yâd ediliyor.

FİKİR DÜNYASINA BÜTÜN DÜNYA KENTLERİ İHTİYAÇ DUYUYOR
TEKDER Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kafalı ise, gerçekleştirecekleri panelin Türkiye'de şehirlerin önemli bir dönüşümün eşiğinde olduğu bir dönemde ilgi uyandıracağını ve Turgut Cansever'in fikir dünyasına yalnız Türkiye'nin değil, benzer süreçleri yaşayan bütün dünya kentlerinin ihtiyaç duyduklarını, ifade etti.

Vefatının üçüncü yılında düzenlenen panelde İslam medeniyetinin yetiştirdiği büyük mimar ve düşünürlerden biri olan Turgut Cansever'in medeniyetimizin entelektüel, mimari, kültürel tarihinden beslenerek geliştirdiği düşüncelerinin detaylı bir biçimde gündeme getirilmesi amaçlanıyor. Panelde Turgut Cansever'in 29 Nisan 2006'da İlmi Etüdler Derneği'nde verdiği konferansın metni bir kitapçık olarak dinleyicilerle paylaşılacak.

Katılımcılar:
- Akif Emre (Gazeteci) Başkan
- Prof. Dr. Uğur Tanyeli (Mardin Artuklu Üniv.) Turgut Cansever'in Düşüncesinin ve Mimarisinin Kaynakları
- Yrd. Doç. Dr. Murat Şentürk (Kırklareli Üniv.) Turgut Cansever'de Şehir ve İstanbul
- Prof. Dr. Tahsin Görgün (29 Mayıs Üniv.) Turgut Cansever Düşüncesinde Medeniyet


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir