Hezarfen Necmeddin Okyay anılıyor

'Hezarfen' lakabıyla anılan Mehmed Necmeddin Okyay sergi ve anma programı ile Üsküdar'da hatırlanıyor.

Hezarfen Necmeddin Okyay anılıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Genç Gönüller Derneği, geleneksel sanatlara verdiği emekle bilinen 'Hezarfen' lakabıyla anılan Mehmed Necmeddin Okyay için bir anma programı yapıyor.

Hüsnü hattan ebruya, mücellitlikten kemankeşliğe kadar pek çok alanda verdiği eserler ve yaptığı çalışmalarla iz bırakan, bu yönüyle çok az kişiye layık görülen 'Hezarfen' lakabıyla anılan Mehmed Necmeddin Okyay (1883-1976), Genç Gönüller Derneği ve Üsküdar Belediyesi işbirliği ile organize ettiği bir sergi ve anma programı ile hatırlanıyor.

Üsküdar Yeni Valide Camii'nde 40 yıl süren imam-hatiplik vazifesinin yanı sıra, Medresetü'l Hattâtîn (Hattatlar Okulu) ve Güzel Sanatlar Akademisi'nde de eğitim vermiş olan bu müstesna şahsiyetin, bu organizasyonla daha yakından tanınması hedefleniyor.

Üsküdar'daki Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde 28 Ocak-03 Şubat tarihleri arasında devam edecek olan sergide, fotoğraf ve tanıtıcı metinlerden oluşan fotobloklarla Okyay'ın hayatı ve eserleri tanıtılacak.

Açılış günü 14.00-16.00 saatler arasında gerçekleştirilecek anma programında ise Okyay'ın talebelerinden Prof. Uğur Derman'la birlikte Beşir Ayvazoğlu konuşmacı olarak yer alacak.


Dünya Bülteni



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir