Yüzyıllık Çile...

TFF 3.lig 1.grupta mücadele eden Üsküdar, her türlü zorluklara rağmen şampiyonluk mücadelesi veriyor.

Yüzyıllık Çile...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Asırlık çınar Üsküdar Anadolu, Yılmaz Bayat'ın Üsküdar belediye başkanı olması ile parlak günlerini yaşıyordu. O dönemler 3.ligde mücadele eden Yeşil-Beyazlılara, Üsküdar Belediyesinin 2.ligde  oyanayan Özsahrayıcedid takımın satın alması ile sanki piyango vurmuş ve 2.lig yoluda açılmıştı. Kulüpte belediyenin katkısından dolayı maddi anlamda ve destek babında sorun yoktu ancak sabit gelir getirici yatırım vede tesisleşme adınada hiçbir adım atılmamıştı. İşte bu çürük temeller üzerinde toz-pembe sezonlarını yaşayan Üsküdar Anadolu'da, AKP'li Mehmet Çakır'ın Üsküdar Belediye başkanı olması ile rüzgar tersten esmeye başladı ve tarihinin en kötü günlerini yaşamaya başladı.
 
Hatta sahipsizlikten bir sıralar kapanma noktasına gelen kulübe Sivasspor sahip çıktı ve Üsküdar Anadolu, Sivasspor'un pilot takımı oldu. İsminin vede semtinin bile değişmesi konuşulurken, Sivas başkanı Mecnun Otyakmaz bu değişikliklerin asla olmayacağı sözünü vererek gönüllere su serpti.
 
Ve 3 sezondur Anadolu Üsküdar, Sivassporun pilot takımı olarak profesyonel ligde (yani TFF 3.Lig) mücadele ediyor ve son iki sezondurda 2.lig mücadelesi veriyor.
 
Üsküdar İlçesinde 3 tane satandartlara uygun stad olmasına rağmen, saha problemi yaşayan Üsküdar Anadolu, maçlarını geçtiğimiz yıl ve bu yıl Maltepespor'un maçlarıyla çakışmadığı sürece Maltepe stadında oynuyor. Yedek saha olarakta Vefa stadını kullanıyor. Diğer bir deyişle tüm maçlarının deplasman havasında ve 200-300 kişiye oynuyor. İlçemizde mevcut ve standartlara uygun olan sahalar;
 
Selimiye stadı; Önceki yıllarda maçlarını burada oynayan Üsküdar Anadolu, bu stadın sentetik çimlendirilip amatör kulüplere tahsis edilmesinden (Cumartesi ve Pazar günleri, günlük 3-4 maç oynanıyor) burayı kullanamıyor.
 
Beylerbeyi 75. Yıl Stadı; Beylerbeyispor, GSGM ve Büyükşehir Belediyesine ait olan bu saha, Beylerbeyispor'un Galatasaray'ın pilot takımı olması sebebiyle, sahanın kullanım haklarını elinde bulunduran Galatasaray Spor Kulübünün, bu stadın kullanım bedeline yüksek oranda zam yapmasından dolayı burayıda malesef kullanamıyor.
 
Burhan Felek Stadı; Üsküdar Anadolunun kurucularından olan Burhan Felek'in ismini taşıyan ve yıllar önce maçlarını bu stadda kalabalık taraftar kitlelerine oynayan Yeşil-Beyazlılar, şuan GSİM ait olan bu stadı çok acıdırki kullanamıyorlar. Bu stad GSGM tarafından amatör spor baranşlarına tahsis edilmiş durumda...
 
Üsküdar Anadolu şimdiye kadar deplasman hariç, kendi sahasında oynadığı maçların  hepsini  hafta içi (Salı-Çarşamba) veya Cumartesi günü oynanmak zorunda kaldı. Özellikle ligin 10. haftasındaki Yalovaspor maçının  Maltepe stadının da müsait olduğunu düşünürsek, (Maltepespor'un kendi grubunda bay olmasına rağmen)  neden Cumartesi günü oynatıldığı kafalarda soru işareti bıraktı. Zaten taraftar desteğinin enaz olduğu şu dönemde maçların iş günü oynatılmasıylada Üsküdar Anadolu taraftar desteğinden de yoksun bırakılıyor.

Üsküdar Anadolu'nun şimdiye kadar kendi sahasında oynadığı hafta içi veya Cumartesi  maçları ligdeki durumunuda yakından etkiliyor. Üsküdar Anadolu şimdiye kadar kendi sahası tabiriyle 7 maç Oynadı. Ekimiz oynadığı bu 7 maçtan 3 kez galibiyet, 3 kez beraberlik ve 1 kezde yenilgi ile sahadan ayrılarak kendi sahasında toplam 9 puan kaybetti. Grupta geride kalan 13 hafta sonunda lider Tepecik ile 5.sırada yeralen ekibimiz arasında 5 puan fark olduğunu düşünürsek, kaybedilen puanların değeri dahada artıyor.
 
Temsilcimizin kendi sahası tabiriyle oynadığı maçlar ve skorları şöyle;
 
  2.Hafta 13 Eylül Cumartesi Üsküdar Anadolu - Karagümrük  : 2 - 0
  4.Hafta 24 Eylül Çarşamba Üsküdar Anadolu - Lüleburgaz  
: 1 - 1
  5.Hafta
30 Eylül Salı          Üsküdar Anadolu - Gölcükspor   : 1 - 1
  7.Hafta 11 Ekim Cumartesi Üsküdar Anadolu - Tepecik Bld  : 2 - 2
  9.Hafta 25 Ekim Cumartesi Üsküdar Anadolu - Oyak Renault   : 0 - 2
10.Hafta 01 Kasım Cumartesi Üsküdar Anadolu - Yalovaspor     : 1 - 0
12.Hafta 15 Kasım Cumartesi Üsküdar Anadolu - Küçükköyspor : 3 - 2

İşte herşey bu kadar çık ve net ortada iken, hala gruptaki bazı kulüplerin Üsküdar Anadolu kayrılıyor demeside çok komik ve gülünçtür. (Yalovaspor'un sitesi ''Bu ne perhiz, ne lahana turşusu'' diye haber yaptı ve yenilgiyi örtbas etmeye çalıştılar)

Destek için başarı şarttır. Bir kulüpte başarı var ise sahiplenenide o kadar çok olur, maalesef başarıszlık söz konusu ise böyle ortada kalıverirsiniz. Bu sebepten dolayı, bu sezon elde edilecek bir başarı, Üsküdar Anadolunun makus talihinide değiştirecektir. Başarının gelmesi içinde bir avuç dolusu bile olsanız, siz fedakar taraftarın desteğine ihtiyaç var. Lütfen biran evvel aranızaki ayrılığa son verin ve tribünlerdeki yerinizi alın.
 
Haber: Ali Süzen


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.06 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir