Özbekler Tekkesi ''Köstebeği'' tutuklandı

Üsküdar'da bulunan Özbekler Tekkesi'ndeki hırsızlıkla ilgili 1 kişi daha tutuklandı.

Özbekler Tekkesi ''Köstebeği'' tutuklandı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Tukuklanan kişinin, Müzeler Müdürlüğü'nde işçi olduğu ve hırsızlıktan 2 önce Özbekler Tekkesi'ndeki tadilatla görevlendirildiği öğrenildi.

Üsküdar'daki Özbekler Tekkesi'ne 8 Ekim 2011 tarihinde giren hırsızlar, 43 tarihi eseri çalarak kayıplara karıştı.

Tekkenin arka tarafındaki açık olan sac bölümden içeriye girilerek gerçekleştirilen hırsızlıkla ilgili Hırsızlık Büro Amirliği'nce geniş çaplı inceleme başlatıldı. Çalışmanın ardından, kasım ayında hırsızlığı gerçekleştirdikleri belirlenen Abuzer Tümen, Güven Albayrak ile bu eserleri sakladıkları ve satışını sağladıkları anlaşılan Gürkan Albayrak, Erdem Ersoy gözaltına alındı.

İfadeler doğrultusunda bir antikacıda yapılan aramada, Özbekler Tekkesi'nden çalındığı tespit edilen 6 adet hat sanatı eserler bulundu. 6 eserin antikacıya 20 bin liraya satıldığı tespit edildi. Emniyetteki işlemelerinin ardından, 21 Kasım 2011 tarihinde Üsküdar Adliyesi'ne sevk edilen 4 zanlı da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Köstebek Yakalandı
İçeriden birinin hırsızlara yardım etmiş olabileceği ihtimalini de değerlendiren ekipler, araştırmalarını bu yönde sürdürdü. Yapılan teknik-takip çalışmalarının ardından tutuklanan antikacı ile hırsızlarla bağlantı kurduğu tespit edilen Yakup Türkel de dün gözaltına alındı.

Müzeler müdürlüğünde 15 yıllık kadrolu işçi olduğu öğrenilen Yakup Türkel, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Türkel'in hırsızlıktan 2 gün önce, Müzeler Müdürlüğüne bağlı Özbekler Tekkesi'nde yapılan tadilatta görevlendirdiği anlaşıldı. Türkel, kendisine gösterilen deliller karşısında hırsızlıkla ilgili tutuklanan kişilerle görüştüğünü kabul etti. Türkel, kendisinin hırsızlara yardım etmediğini ileri sürdü. Emniyetteki işlemlerinin ardından Üsküdar Adliyesi'ne sevk edilen Yakup Türkel tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Sondakika.com



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir