Erika'nın vasiyeti 9 günde gerçekleşti

Erika, Beylerbeyi'ndeki Küplüce Mezarlığı'na gömülmek istedi.

Erika'nın vasiyeti 9 günde gerçekleşti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Muammer Gökgöz'le evli olan Avusturya vatandaşı Erika ölüm döşeğinde Türk mezarlığına gömülmek istediğini söyledi. Geçen hafta ölen eşinin vasiyetini yerine getiren acılı koca defin iznini aldı.

Pankreas kanserine yakalanan 70 yaşındaki Avusturya vatandaşı Erika Gökgöz, 2 Ocak'ta son nefesini vermeden önce eşi Muammer Gökgöz'e, ''İstanbul Beylerbeyi'ndeki Küplüce Mezarlığı'na defnedilmek istiyorum'' dedi. Ancak Türk vatandaşı olmayan Erika'nın bu isteği önünde bürokratik engeller vardı. Acılı eşi, İsviçre Konsolosluğu, Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Emniyet ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında mekik dokudu. Tam 9 gün süren mücadelenin ardından Türkiye'de bir ilk gerçekleşti ve Avusturya vatandaşı Erika'nın Küplüce Mezarlığı'na defnedilmesi kabul edildi. Cenaze formuna ise, 'Müslüman olup, Türk vatandaşı olmayan' notu düşüldü. Türkiye sevdalısı Erika Gökgöz, önceki gün yağmur altında toprağa verildi. Avusturya'dan 1950'de ailesiyle birlikte İsviçre'ye göç eden Erika, 5 yıl sonra Kastamonulu gurbetçi Muammer Gökgöz'le evlendi. Çiftin Erkan ve Suzan adında iki çocuğu oldu. Erika, 25 yıl önce Müslümanlığı seçti. Yılın beş ayını Türkiye'de geçiren Erika aynı zamanda İstanbul âşığıydı. Evlendikten sonra birçok kez Avusturya makamlarına müracaat ederek, ''Türk vatandaşı olmak istiyorum'' dedi. Ancak Avusturya, ''Başka bir ülkenin vatandaşı olacaksan, Avusturya vatandaşlığını terk edeceksin'' diyerek Erika'yı geri çevirdi.

''İki Elim Yakanda Olur''
Bir süre önce pankreas kanserine yakalanan Erika Gökgöz, hastanede eşine ''Ölürsem beni Türkiye'ye gömün. Yoksa iki elim yakanda olur'' dedi. Beylerbeyi'ndeki Küplüce Mezarlığı'na gömülmek istedi. Erika Gökgöz, 2 Ocak'ta vefat edince, eşi harekete geçti. Önce, İsviçre'nin Türkiye'deki konsolosluğuna başvurdu. İsviçre Konsolosluğu, Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Emniyet ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki bu yazışmaların ardından Erika'nın Türkiye'de defni için izin çıktı. Erika, vefatından 9 gün sonra dün, Küplüce Mezarlığı'na defnedildi. Cenazesine gelenlerin tamamı İstanbul Ağva'da edindiği dostları ile akrabalarıydı. Küplüce Camisi İmamı, cenazeye gelenlere, ''Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?'' diye sorunca, hep bir ağızdan ve yaşlı gözlerle ''İyi bilirdik'' denildi. Türk makamlarına teşekkür eden eşi Muammer Gökgöz de, ''Ailemizin tamamı Beylerbeyi'nde olduğu için buraya gömülmek istedi. Günlerce yazışmalar yapıldı. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İsviçre Başkonsolosluğu'nun yanı sıra işlemler sırasında ülkemizde yardımcı olan bakanlıklar ile Diyanet İşleri'ne teşekkür ediyorum. Açıkçası umudumuz yoktu. Sonunda her şey Erika'nın istediği gibi oldu ve çok istediği mezarlığa defnedildi'' diye konuştu.

Eşi ayakta zor durdu
Muammer Gökgöz 57 yıllık eşini kaybetmenin üzüntüsü içinde cenazede gözyaşı döktü.


Sabah



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir