Hrant Üsküdar'da yaşatılacak

Hrant Dink'in anısı Üsküdar Ermeni Tibrevank Lisesi'nde yaşatılacak.

Hrant Üsküdar'da yaşatılacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Hrant Dink'in de öğrencileri arasında yer aldığı lise için harekete geçildi. Üsküdar Ermeni Tibrevank Lisesi'nin tüzelkişiliğinin tanınması için yapılan başvuru bu ay Vakıflar Meclisi'nde ele alınacak.

Cemaatlerin mallarının iadesiyle ilgili olarak yaz aylarında çıkarılan kararname için şimdiye kadar 11 başvuru olmuştu. Eksik belgeler nedeniyle bekletilen başvurular Ankara'ya istendi. Şimdi başvurular Vakıflar Meclisi'nde ele alınacak. Öte yandan cemaatlerin sorunlu mallarına ilişkin kararnameden bağımsız olarak bazı işlemlerin de yürütüldüğü, bunlardan birisinin Üsküdar Ermeni Tibrevank Lisesi'yle ilgili olduğu öğrenildi. Okulun cemaate iadesiyle ilgili çalışmaların son aşamaya geldiği ve bu ay sonuç alınmasının hedeflendiği öğrenildi.

Hrant Dink'in anısı Üsküdar Ermeni Tibrevank Lisesi'nde yaşatılacak.

Ermeni Tibrevank Lisesi 1953'te kuruldu
Üsküdar'da 1953'te din adamı yetiştirmek amacıyla kuruldu, sonra liseye çevrildi. 1985'ten beri cemaat vakfı olarak kabul edilmeyen lise 1 ay önce tüzelkişiliğinin tanınması için başvurdu. Eğer tüzelkişiliği tanınır ve vakıf olarak kabul edilirse Türk vatandaşı olan ya da olmayan Ermenilerin çocukları okulda okutulabilecek. Lisede şu anda da eğitim özel okul statüsüyle yapılıyor. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, tüzelkişilik tanınmasıyla ilgili bir yasaya gerek olmadığını, Vakıflar Meclis'inde bu başvurunun değerlendirileceğini söyledi.


Radikal



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir