Sarıkamış Şehitleri Üsküdar'da yaşayacak

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Sarıkamış harekatı'nın 97 yılında Türkiye Şehitleriyle yürüyor anma etkinliklerine katıldı

Sarıkamış Şehitleri Üsküdar'da yaşayacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Mustafa Kara; Şehitler Yurdunu unutmayacağız

Sarıkamış harekatının 97 yılında Türkiye Şehitleriyle yürüyor anma etkinliklerine katılan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, ''Sarıkamış Mehmetçiğin her şart altında irade, cesaret ve disiplinden oluşan karakterini nasıl muhafaza ettiğini tarihe altın harflerle yazdığı bir sembol, kahramanlık ve zaferi birlikte acılarda yaşatan, bir dram, Yemen'in kavurucu sıcağından, Sarıkamış'taki dondurucu soğuğuna yazlık elbiseyle çarıksız giden körpe fidanların hikâyesidir.'' dedi.

Kara, ''Canlarını bu vatan için feda eden 90 Bin Sarıkamış şehitlerini unutturmadan gelecek kuşaklara aktarmak için Üsküdar belediyesi olarak her yıl anarak yad ediyoruz.'' dedi.

Yeni nesil e tarihi geçmişimiz aktarmalıyız
Geçmişi olmayanın geleciği olmaz. Daha da önemlisi Geçmişi bilmeyin doğru bir gelecek tasauf yapamaz. Bu günlerde tarih bilincini düşündüğümüzde yeni nesillerin nereden nereye geldiğimizi bilmeliler Özellikle Sarıkamış harekatında 90 bin Şehitlerimizin Ruslara karşı verdikleri amansız mücadelede ve -40 derecede nasıl şehit olduklarını bilmeliler.

Ülkemizin sitrtejik konumu nedeniyle Siyasi, tarih, Kültür yoluyla Saldırıların sürdüğünün hepimiz farkındayız İnsanların geleneklerine, göreneklerine, kültürlerine saldırarak genç nesilleri etkilemeye çalışıyorlar Biz saldırılara karış benliğimizi kültürümüzü karşı duracağı bütün değerlerimizi korumalıyız.

Tarihi bilincimizi geniş tutucağız
Sarıkamış dramı uzun yıllar anlatılmadığı için Kamuoyuna fazla haberdar olmadı ama son yıllarda Bilim adamlarının basının özelikle Sarıkamış ve Karslıları Gurbetteki Kars Ardahan Iğdır derneklerin yoğun çabası sonucu tanıtılmaya başladığı bu süreçte Sarıkamış Dramını Türkiye kamuoyuna yeniden taşıyorlar Doğru bir şekilde genç kuşaklara aktarılamaması için büyük bir çaba görüyorum bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Sarıkamış Şehitleri Üsküdar'da yaşayacak
Sarakmış Dramı Türkiye'nin önemli bir meselesi Bu anlamda Üsküdar'da bir sokağa Sarıkamış Şehitlerinin ismini verdik yeterlimi değil Üsküdar'da daha belirgin tanıtılması için ayrı bir çalışmamız devam ediyor.

Etkinliklerimiz Sarıkamış Şehitlerini yaşatıyoruz
Sarıkamış Şehitlerini anmak unutturmamak ve gelecek kuşaklara aktarmak için Üsküdar belediyesi olarak her yıl kültür etkinlileri yapıyoruz. Geçen yılkı etkenliğimizde salonda kurduğumuz kar makinesinin salonda yansıttığı karlarla Allahuekber dağlarında kar boran içinde vatanı için nasıl şehit olduklarını anlatmaya çalıştık. Her yıl Etkinliklerimizi aksatmadan sürdüreceğiz.

Üsküdarlıları 90 bin şehit yurduna götüreceğiz
Üsküdar Belediyesi olarak geçen yıl Sarıkamış şehitlerin anmak için Sarıkamış'a bir otobüs gönderdik bu yıl müracaat olmadığı için otobüs kaldıramıyoruz ama gelecek yıl yani Sarıkamış harekâtının 98. yılanda iyi bir organize yapıp Üsküdarlı hemşerilerimizi 90 bin şehit yurduna götürüp yüreklerimizi şehitlerle birleştirmek için ayrı bir çaba harcayacağız.


siyasalbirikim.com.tr



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir