Bazen günde 7 Bin Lira vurgun yapıyoruz

Üsküdar'ı dolandırıp vatandaşların paralarıyla kendilerine 6 daire ile bir yazlık satın alan 2 kişi yakalandı.

Bazen günde 7 Bin Lira vurgun yapıyoruz
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Dolandırıcılıktan servet sahibi olmuşlar

Üsküdar'da, çeşitli yöntemlerle dolandırdıkları vatandaşların paralarıyla kendilerine 6 daire ile bir yazlık satın alan 2 kişi yakalandı.

Yakalanan zanlılardan birinin 'Rio Çetesi' olarak tanınan ve internet üzerinden kredi kartı dolandırıcılığı yapan şebekenin lideri olduğu belirtildi. ''Bazen günde 7 bin lira vurgun yapıyoruz.'' diyen şahısların adliyede bile dolandırıcılık yaptıkları ifade edildi.

Alınan bilgiye göre; bazı iş yeri sahiplerinin dolandırıldıkları gerekçesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne başvurması üzerine araştırma başlatıldı. İş yerlerindeki kamera kayıtlarını incelemeye alan güven timleri, 21 ayrı dolandırıcılık işine karışan 2 zanlının eşkalini belirledi. Son olarak bir benzin istasyonunda 'kartuş' dolandırıcılığı yapan Okan D. ve amcaoğlu Taği Murat D. gözaltına alındı.

Üsküdar Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlılardan Tagi Murat D.'nin 'Rio Çetesi' olarak bilinen ve internet üzerinden dolandırdıkları vatandaşların paralarıyla Rio Karnavalı'na katılmalarıyla gündeme gelen şebekenin lideri olduğu öğrenildi. Taği Murat D.'nin çete kurmak ve yönetmek suçlarından 3 yıl hapis yattığı belirtildi.

'BAZEN GÜNDE 7 BİN LİRA VURGUN YAPIYORUZ'
Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Üsküdar Adliyesi'ne çıkartılan iki zanlının adeta suç makinesi olduğu belirtildi. 'Nitelikli dolandırıcılık, ev ve iş yerinden hırsızlık, resmi belgede sahtecilik ve uyuşturucu ticareti yapmak' gibi suçlardan 30 ayrı polis kaydı bulunan zanlıların bu sayede servet sahibi oldukları iddia edildi. İfadeleri sırasında polis ekiplerine kayıtlara geçmemek şartıyla samimi itiraflarda bulundukları öğrenilen şahısların, ''Dolandırıcılık bizim işimiz. Her seferinde yeni bir yöntem buluyoruz. Yöntemimiz deşifre olunca başka bir yöntem geliştiriyoruz. Şimdiye kadar bu işten büyük kazanç elde ettik. Bazen günde 7 bin lira vurgun yapıyoruz. Kendimize 6 daire ile yazlık satın aldık.'' dedikleri öğrenildi.

ADLİYEYİ BİLE DOLANDIRMIŞLAR
İki dolandırıcının çalışma yöntemleri de polis tarafından deşifre edildi. Zanlıların önce gözlerine kestirdikleri market, mağaza, benzin istasyonu gibi iş yerine giderek yetkili kişinin ismini öğreniyor. Daha sonra kasa görevlisine ulaşan şahıslar, iş yeri müdürünün bir süre önce sipariş verdiği toneri getirdiklerini söyleyerek sahte makbuz karşılığında teslim ediyor. İki dolandırıcı piyasa değeri 10-20 lira olan düşük kalitedeki toner için 300 ile 500 lira arasında para tahsil ettikten sonra hızla uzaklaşıyor.

Şahısların aynı yöntemle aralarında Üsküdar Adliyesi'nin de bulunduğu 21 dolandırıcılık olayına karıştıkları tespit edildi. Dolandırıldıkları Üsküdar Adliyesi'ne çıkartılan Okan D. Ve Taği Murat D ceza evine gönderildi.

DOLANDIRICILIK KAMERADA
Öte yandan, kuzenlerin kasa görevlerini nasıl dolandırdıkları da iş yerlerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Kameralara yansıyan görüntülerde kullandıkları bir otomobil ile iş yerlerine gelen zanlılar spariş edilen kartuşları (toner) getirdiklerini söylüyor. Kasa görevlisine sahte makbuzlarla kartuşları teslim eden zanlılar paraları aldıktan sonra koşarak uzaklaşıyor.


Zaman



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir