Kosova'da Mehmet Akif Koleji açıldı

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, balkanların en büyük eğitim kurumlarından olan Mehmet Akif Koleji'nin açılış törenine katıldı.

Kosova'da Mehmet Akif Koleji açıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Balkanların en büyük eğitim kurumlarından olan Mehmet Akif Koleji'nin açılış töreni yapıldı. 50 bin metrekare arazi üzerine kurulan kolejin açılış törenine Kosovalı ve Türk yetkililerin yanı sıra NATO bünyesine bağlı KFOR barış gücünde görevli yabancı misyon askerleri katıldı.

Kosova'nın güney bölgesinde yer alan ve Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren'e 7 kilometre mesafedeki Korişa bölgesinde hizmete açılan Mehmet Akif Koleji açılış törenine çok sayıda davetli katıldı. Prizren Belediyesi tarafından tahsis edilen 50 bin metrekare arazi üzerine kurulan 3 katlı binada; 24 sınıf, 1 laboratuar, 1 spor salonu, 200 kişilik konferans salonu ile yemekhanesi bulunuyor. Yaklaşık 2 Milyon Euro'ya mal eğitim kurumunda Arnavutça ve İngilizce eğitim veriliyor. İlk kez 2006 yılında 65 öğrenciyle eğitime başlayan Mehmet Akif Koleji'nde bugün toplam 500 öğrenci eğitim görüyor. 18'i Türkiye'den olmak üzere toplamda 42 eğitimcinin eğitim verdiği Mehmet Akif Koleji, 2 dönem mezunlarını verdi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Mehmet Akif Ersoy Koleji Prizren Müdürü Mustafa Uzunboy, Mehmet Akif Koleji'nin kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Mehmet Akif Koleji'nden mezun olan öğrencilerin başta Kosova olmak üzere dünyanın birçok değişik üniversitelerinde eğitimlerine devam ettiklerini ifade eden Uzunboy, ''Buradan yetişen öğrencilerimiz buradan aldıkları eğitimle dünyanın bir çok ülkesinde eğitimlerini tamamladıktan sonra hem Kosova'yı hem ailelerini hem de milletlerini çok iyi temsil edeceklerini ve gelecek adına da, dünya barışına ve bilim adına katkı sağlayacaklarını ümit ediyorum'' şeklinde konuştu. Uzunboy, Kosova savaşı sırasında şehit düşen ailelerin çocuklarının Mehmet Akif Koleji'nde ücretsiz eğitim gördüklerini söyledi.

Prizren Belediyesi Başkanı Ramadan Muya da Prizren'de bu tür eğitim kurumlarının açılması hem Prizren hem de Kosova açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Kosova'nın kalkınması için buradan yetişecek olan öğrencilerin ilerde büyük rol oynayacaklarını söyleyen Muya, Mehmet Akif Koleji'nin çağdaş eğitim sistemiyle eğitim verdiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ise, Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman her türlü destekle Kosova halkının yanında olduğunu söyledi. Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin ortak tarihi ve geçmişe bağlı kardeş ilişkilere dayandığını vurgulayan Ozan, ''Amacımız her alanda olduğu gibi eğitim alanında da Kosova'nın kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Biz Türkiye olarak Kosova'nın güçlü bir geleceğe sahip olması için eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyoruz ve buna inanıyoruz. Bağımsız Kosova geleceğe emin adımlarla yürürken ilk dayanağı da hiç şüphesiz iyi yetişmiş gençler olacaktır. Mehmet Akif Koleji'nin Kosova'ya faydalı ve en çağdaş bilgilerle donanmış örnek gençler yetiştirmek ve öğrencilerini hayata hazırlama konusundaki başarısının Kosova halkı tarafından takdirle karşılandığını görmekte bizleri memnun etmektedir'' dedi.

Kosova Eğitim Bakanı Yardımcısı Hüsmen Balcı da, Mehmet Akif Koleji'nde sadece bir millete ait öğrencilerin değil, birçok topluğa ait öğrencilerin eğitim gördüğünü ve bakanlık olarak ta çok mutlu olduklarını söyledi. Kosova hükümetinin çağdaş eğitimin gelişmesinde her zaman destek olacağını söyleyen Balcı, bu tür eğitim kurumlarına destek vereceklerini söyledi. Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Mehmet Akif Koleji'nin Kosova eğitimi açısından çok önemli bir kurum olduğunu söyledi. Bu kurumlarda eğitim gören öğrencilerin Kosova'nın geleceği ve kalkınması açısından önemli olduğunu söyledi.

Mehmet Akif Koleji'ni açılışı için Türkiye'den gelen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, burada yaptığı konuşmada, Kosova'da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. ''Değişen dünyada artık bundan sonra milletler, bütün insanlar bilim, sanata ve beraberinde spora yaptıkları yatırımlarla ve geleceğin teminatı olan çocuklara yaptıkları yatırımlarla anılacaktır'' diyen Kara: ''Burada gördüğüm güzelliği ve mutluluğu yaklaşık 600 bin nüfusu olan Üsküdar'ımızda da birçok okullarda bu tür kurumları oluşturan bütün öğretmenlerime, hocalarıma özellikle Gülistan Eğitim Kurumu'na teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

TÜM KONUŞMAYI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, balkanların en büyük eğitim kurumlarından olan Mehmet Akif Koleji'nin açılış törenine katıldı

Konuşma töreni ardından Mehmet Akif Koleji öğrencilerinin okudukları şarkılar ve folklor gösterileri davetliler tarafından beğeniyle izlendi. Tören sonunda emeği geçen kurum, kuruluş ve kişilere plaketler takdim edildi. Plaket töreni ardından Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Kosovalı bakanları ile Gülistan Eğitim Merkezi Genel Müdürü Turgay Şen ve Prizren Belediyesi Başkanı Ramadan Muya, Kosova'da 4'üncüsü hizmete açılan Mehmet Akif Koleji binasının açılış kurdelesini kestiler. Sınıfları tek tek gezen davetliler Mehmet Akif Koleji yetkililerinden yeni açılan okul hakkında bilgi aldılar.

Mehmet Akif Koleji 6 yılda büyük başarılara imza atmış
Açılış töreni ardından mikrofonlarımıza konuşan Üsküdar Belediyesi Başkanı Mustafa Kara: ''6 yılda gelinen noktaya baktığımızda ve 11 ay gibi kısa bir sürede bitirilen bu binaları gezdiğimizde Türkiye'de yapılan birçok okul faaliyetiyle beraber aynı kalite, aynı güzelliği buralara taşındığını gördük'' dedi. ''Buranın en önemli kısmı ise Kosovalı bakan ve belediye başkanlarının çocuklarının bu kurumlarda eğitim görmeleri çok önemli'' diyen Kara: ''Tam anlamıyla bir üniversite havasın var'' şeklinde konuştu.


Haberler.com



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir