Kimsesiz çocuklarla geçen ''bir gün''...

Onlar kendilerine kısaca, ''Galata Eşrafı'' diyorlar.

Kimsesiz çocuklarla geçen ''bir gün''...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Onlar çocuklukları Galata da geçmiş, Galata sevgisiyle büyümüş Galata semtinin çocukları... Onlar kendilerine kısaca, ''Galata Eşrafı'' diyorlar. Zaman içinde bir çoğu şehrin başka semtlerine dağılmış olsalar bile, bir paylaşım sitesi üzerinden hem kendi semtleri olan ''Galata'' için etkinlikler düzenliyorlar, hem de sosyal faaliyetlere imza atıyorlar.

Müslüman'ı, Rum'u, Yahudi'si, Ermeni'si... Din, Dil, Irk gözetmeksizin semtleri için, insanlık için bir araya gelip şu günlerde her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan hoşgörü ve kardeşlik adına atılması gereken adımları atarak, örnek teşkil ediyorlar.

İşte bu sosyal faaliyetlerin sonuncusunu da İlçemizde gerçekleştirdiler. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Hasan Tan Çocuk Yuvası'nı önce ziyaret edip kimsesiz çocuklarımız için aldıkları yiyecek, giyecek ve oyuncakları hediye ettiler... Kurumdan alınan özel izinle, çocuklarımızın başlarında öğretmenleri olmak üzere onları kiraladıkları otobüsle yemeğe getirdiler... Çocuklarımıza yemek esnasında grup üyeleri ve birde palyaço eşlik etti. Eğlenceli geçen öğle yemeğin ardından topluca çocuklarımızla birlikte grup üyeleri tiyatroya gittiler. Tiyatro çıkışında çocuklarımızın sevinçleri gözlerinden okunuyordu. Bu eğlenceli günün ardından çocuklarımız grup üyeleri tarafından yuvalarına teslim edildi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Onlar kendilerine kısaca, ''Galata Eşrafı'' diyorlar.

Bu grubun üyesi olan yazarımız Şenol Şen duygularını ifade ederken ''Bu gruba yeni katılmama rağmen karşımda samimi ve dost canlısı insanlar gördüm. Kısaca, şehirli ve semt kültürü almış insanlar diyebiliriz. Geçtiğimiz ay düzenledikleri, Darülaceze ziyaretleri de takdire şayandı. Şimdi de kimsesiz ve yetim çocuklar... Bu şehrin karmaşası, telâş esi ve yaşamın içinde ki kötülükleri ön plana çıksa da, biz görme sekte bu şehirde sessizce iyilik adına koşturan insanlar varlar... Onlar kim mi? Serkan, İlknur, Meltem, Yeorgios, Arif, Özlem, Eliyazer, Gülsüm, Aysel, Ahmet ve diğerleri... Kısaca onlar 'Galata Eşrafı'... Hepsine bir Üsküdarlı olarak canı gönülden teşekkür ederim'' dedi.


Şenol Şen - Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.06 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir