Haydarpaşa ve Harem'in silueti korunacak

Haydarpaşa Garı, Kadıköy Meydanı ve Harem kıyı şeridi yeni imar planı ile koruma altına alındı.

Haydarpaşa ve Harem'in silueti korunacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul'da Tarihi Yarımada'nın siluetinin bozulmasıyla ilgili tartışma sürerken Haydarpaşa Garı, Kadıköy Meydanı ve Harem kıyı şeridi yeni imar planı ile koruma altına alındı.

Bölgedeki kültür, turizm ve ticaret alanlarının belirlendiği imar planı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Buna göre daha önce 5 kat olan yapı yüksekliği 4 kat olacak. Koruma Kurulu'nda düzeltmelerle onaylanan 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı düzenlemesi Üsküdar ve Kadıköy olarak iki parça halinde yapılacak. Kararla 5 kat ve 27 metre olarak belirlenen yapı yüksekliği 4 kat olarak sabitlendi. Kültürel alanlarda ticaret merkezi izni yüzde 20 olarak sınırlandı.

Plana kazı notu
Tescilli yapılar aynen korunmak şartıyla kültür, turizm ve ticaret alanına dönüştürülebilecek. Haydarpaşa Garı etrafına yapılacak ticaret alanlarında turizm ve eğlence yapıları, gar binasından yüksek olamayacak. En önemli değişikliklerden biri kazılarla ilgili oldu. Plan düzenlemesinin genel hükümler maddesine ''İlgili müze müdürlüğü kazı çalışması gerçekleştirecek'' notu eklendi. Artık gerekli görülen alanda kazı yaptırılacak.

Gar binasına müze
Haydarpaşa Gar binasının giriş katı gar hizmeti olarak kullanılacak. Zemin ve üst katlar müze, konser, sergi, kültürel tesis ve konaklama amaçlı kullanılabilecek. Tescilli yapıların emsal dışına çıkarılmasını iptal eden Koruma Kurulu, toplam yapılaşma miktarını da azalttı. Ayrıca plan üzerinde korunan akaryakıt istasyonları da iptal edildi. Proje safhasında belirlenecek ihtiyaca göre akaryakıt istasyonları konulabilecek.


Hürriyet



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir