Sosyal Tesislerdeki İçki Yasağı

Üsküdar'da inşaa edilen sosyal tesisin adının "Üsküdar Halka Açık Balık Restaurantı" yazılmasının eleştirenlere sebep oldu.

Sosyal Tesislerdeki İçki Yasağı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sosyal tesislerdeki içki yasağını savundu. Topbaş, "Halka açık mekanlar bunlar. Bütün herkesin faydalanabileceği, çoluğunu çocuğunu getireceği mekanlar olduğu için halkın her katmanına hizmet verdiğimiz için bizim tesislerimizde içki yok." dedi. Topbaş, yasa gereği belediye tesislerinde alkol verilmediğini de belirtti.

Kadir Topbaş, Pekin Olimpiyatları'nda madalya kazanan İBB sporcularını Saraçhane'de makamında kabul etti. Topbaş görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Son günlerde bazı gazetelerin hedefinde olan İBB sosyal tesisleri ile ilgili sorulara cevap veren Topbaş, bu tesislerde alkollü içki satışı yapılmadığını dile getirdi. Topbaş, "Belediye tesislerine 7'den 70'e, pusetinde bebeği ile bile gelenler var. Bir zamanlar ayrıştırılmış toplumlar olduk. Bunun getirdiği olumsuzluklarla kavga ve gerginlikler ortaya çıkmıştı. Amacımız halkımızı bu mekanlara getirmek, buraya çekmek istedik. İnsanların paylaşımlarını, dayanışmalarını, bir arada olmalarını sağlayacak bu mekanlar demokrasi alanları olarak nitelendirilen alanlar. Burada insanlarımız gelsin ve her vatandaşımız istifade etsin. Arzu ediyoruzki her insan şehri kullansın. İnsanlarımıza ne kadar rahat edebilecekleri, çekinmeden rahatlıkla gelebilecekleri alanlar hazırlarsak şehir oranda sosyalleşir ve ilişkiler gelişir." şeklinde konuştu.

Bir gazetede Üsküdar'da inşaa edilen sosyal tesisin adının "Üsküdar Halka Açık Balık Restaurantı" yazılmasının eleştirilmesini de cevaplayan Topbaş, "Halka Açık Balık Restaurantı" ibaresinin proje tanımı olarak yazıldığını belirtti. Topbaş, "Daha önce sosyal tesisler ve belediye tesisleri denilince insanlarda halka açık düşüncesi oluşmuyordu. Belediye personoline yönelik bir tesis olduğu zannediliyordu. Bizim sosyal tesislerimizin hepsi halka açıktır. Proje adı olarak bu ifade yer aldı. Tesisin adı böyle olmayacak."dedi.

Kaynak : Cihan

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir