Twitter'dan milletvekili adayı

"Twitter geleneksel kokoreç partisi"nde milletvekilliği adaylığını açıklayan Taner Üstüner, amaçlarını on5yirmi5'e anlattı.

Twitter'dan milletvekili adayı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Sosyal paylaşım sitesi ''twitter'' gündeme damgasını vurmaya devam ediyor.

Çengelköy'de har hafta Cuma gecesi 00.00'da gelenekselleşen kokoreç partisinde buluşan isimlerden olan Taner Üstüner, ''twitter milletvekili adaylığını'' ilan etti.

Twitter aleminde ''gazozluleblebi'' olarak tanınan Taner Üstuner bağımsız olarak milletvekili adaylığını açıkladı ve ilk röportajını da on5yirmi5'e verdi.

Öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz?
Taner Üstüner... Erzincan doğumluyum. Yaklaşıl 40 yıldır İstanbul Üsküdar'da yaşıyorum. 1995 yılından beri internet kullanıyorum. Boğaziçi Üniversitesi'nden evlere internet sırayla verildiği günlerde, sanal aleme bağlanırdık. Sıraya girer beklerdim, kimse bilmezdi. Bir link açılırdı. 1996-1997 yıllarında internet daha çok kullanılmaya başlandı. Arama motorları v.s... O günlerden bugünlere geldik. Sosyal iletişimin internet üzerinden yaygınlaşmasının sebeplerinden biri de, insanların zaman sıkıntısı olması.

Son günlerde haberleşme ağlarının kısıtlanmasına, burada kurulan ilişkilerin ve kişilerin by pass edilmesine, daha doğrusu bütün özgürlüklerin kısıtlanmasına karşı olduğum için seçimlerde milletvekilliği adaylığımı açıkladım. Haziran seçimlerinde, sosyal medyanın özgürlüğü ve haklarını savunmak için İstanbul 1. bölgeden bağımsız olarak milletvekilliği adaylığımı koydum.

Neden bağımsız milletvekili olmayı tercih ettiniz?
Çünkü sosyal medya kendi başına zaten bir kurum. ''Sosyal medyanın milletvekili'' denilince sadece twitter değil facebook, bloklar, internet sitelerini bunun içine katıyorum. Tüm bunların hepsini topladığınızda bir ülke ediyor. Temsiliyet yükümün daha ağır olacağını düşünüyorum.

Meclis'e girerseniz neler yapacaksınız?
Meclis'te ilk işimiz sosyal medya ile ilgili komisyonların kurulması, bunlarla ilgili gerekli çalışmaların yapılması olacak. Dünyada ve Türkiye'deki yeniliklerin anında hayata geçmesi için çaba sarf edeceğiz. Sloganımız; ''her zaman özgür, daha özgür, daha özgür''... İnsanlar çok rahat olmaları gereken bir mecrada tedirginlik yaşıyorlar. Çünkü bir saat sonra siteleri kapanabiliyor. Fikrinizi söylediğiniz adres üzerinden size ulaşılıp başınıza istenmeyen olaylar gelebiliyor. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Gençlerimiz çok okuyor. Tabi herkes gazetelerde köşe, televizyonlarda kamera bulamayabiliyor. Sonuçta bu enerji bir yerlerden çıkacak. İşte sosyal paylaşım ağları bu eksiği gideriyor. Bunda kötü bir durum yok. Burada ortaya konulan fikirlerden ne ülkeler batar, ne devrimler olur. Kimse dinsiz olmaz, kimsenin elinden kitabı da alınmaz. Sonuçta herkesin görüşünü orada söyleme hakkı var. Bu hakkın takipçisi olacağız.

İlk gelen tepkiler nasıl?
Tepkiler çok olumlu...Twitter milletvekili demek kulağa hoş geliyor. Kim iletişimden uzak durmak, yasaklanmak ister ki? Artık internet öyle bir şey oldu ki, yokluğunda sanki yürüyen merdiven bir anda duruyor.

Sosyal paylaşım kullanıcılarına bir çağrı yapmanızı istesek ne söylersiniz?
Biz reeliz... Biz varız. Yaşamayan varlıklar değiliz. Herkese çağrım; özgürlüklerine sahip çıksınlar. Ama özgürlükleri nasıl kullanacağımızı bilerek bu işi yapalım. Asla başkasına zarar vererek değil. Programımızı birlikte yapalım, manifestoyu hep birlikte ortaya koyalım. Bana ulaşan arkadaşlar her türlü istek ve önerilerini paylaşabilir.


on5yirmi5



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir