Çengelköy'de kardeşlik rüzgarı esti

İstanbul Rumları ve Göç Edenler'i grubu Facebook'tan sonra kahvaltıda da bir araya geldi.

Çengelköy'de kardeşlik rüzgarı esti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Komşularımızla dostluk rüzgârlarının estiği bu günlerde Facebook'ta bir kişiyle başlayan dostluk, barış, sevgi ve kardeşlik hareketi binlerce insanı bir araya getirdi. Çengelköylü Tanas Kiryako'nun kurduğu ''İstanbul Rumları ve Göç Edenler'' grubu, Çengelköy Çınar altında düzenlenen Kahvaltıyla bir araya geldi.

Bu kahvaltıya Üsküdar 34 Haber Sitesi yazarları, Ziya Süzen ve Şenol Şen'de katıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı bu Kahvaltı da, grup üyeleri bir birlerini daha yakından tanıma fırsatı bulurken, Yunanistan'da eşi vefat ettikten sonra, İstanbul'a rahatsızlığından dolayı iki çocuğuyla dönmek zorunda kalan, Siranuş Fetvacıyan isimli vatandaşımıza, grup üyeleri kendi aralarında bir yardım kampanyası da düzenledi.


Grup üyelerinden Melike Dirik, kahvaltı sonrası müzik eşliğinde Sirtaki oynadı ve katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

Grup kahvaltı sonrası, Tarihi Ayazmayı topluca ziyaret etti.

Grubun üyesi olan yazarlarımızdan Şenol Şen grup hakkında şu bilgileri verdi.

Bizler geçmişte olduğu gibi, bugün de semtimizde Rum vatandaşlarımızla birlikte yaşıyoruz.

Bu topraklarda aynı havayı soluyup, aynı kaderi paylaşıyoruz. Bir birimizin bayramlarını kutlayıp, cenazelerimize katılıyoruz. Dedelerimiz dedeleriyle, babalarımız babalarıyla, bizler çocuklarıyla arkadaşız. Örneğin benim babam ve büyük eniştem tornacılığı ve dökümcülüğü Rum ve Ermeni ustalarımızdan öğrenmiştir. İşte Ermeni bir büyüğümüze, Müslümanı Rum'u burada yardım topladık.

Kerime Hatun Camii imamı olan Ömer Hocamızın oğlunun cenazesine Tanas Kiryako ağabeyimiz katıldı. Minarelerimizde 5 vakit ezanlar okunduğu gibi, Kilisemizde de günde 2 kere çanımız çalar.

Grup üyesi olarak şunu ifade etmek isterim. Geçmişte yaşanan ve hiçte hak etmedikleri sebeplerden dolayı vatanlarını terk etmek zorunda kalan insanlarımızın yorumlarını okuyorum. Beni en çok etkileyenlerden bir tanesi şu oldu. Atina'dan yazan bir bayan, ''Evet, bir evimiz, bir işimiz, paramız oldu. Ama dedemin ve anneannemin mezarı orada. Benim Vatanım orası!'' Bir diğeri, 50 yıl önce Ağrı / Patnos'ta bu vatana asker olarak hizmet etmiş, arkadaşını arıyor! Bir başkası ''Annem der di ki, Aaaah ah nerede İstanbul'un fasülyesi, buranın fasulyesiyle kıyas kabul etmez!''

Daha çok örnek verebilirim. Bizler bu topraklarda binlerce yıldır huzur ve barış içinde birlikte yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Birileri düşmanlıklardan beslenir, bu grupta olduğu gibi birileri de Sevgiden barıştan ve kardeşlikten. İlerleyen günlerde daha geniş katılımlı etkinliklerimiz devam edecek. Bizi izlemeye devam edin...

Facebook'ta bu gruba ulaşmak için İstanbul Rumları ve Göç Edenler adresine tıklayabilirsiniz.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir