Enderun usulü teravih kıldınız mı?

Bu Ramazan ayında bir ilk yaşanıyor. Unutulmaya yüz tutmuş gelenek 29 camide yeniden canlanıyor.

Enderun usulü teravih kıldınız mı?
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Mimar Sinan'ın muhteşem eseri Üsküdar Nurbanu Sultan Valide-i Atik Camii'ne gelenler mest oldu. Daha doğrusu tatlı sürprizle karşılaştılar. Çünkü ''Enderûn Usûlü Teravih'' ve ''Cumhur Müezzinliği'' vardı.

Enderun'a Dayanıyor
Ramazan ayının her bir gününde başka bir camide devam ediyor. Köklü Ramazan geleneklerimizden biri olan, geçmişi Osmanlı Sarayı'nın entelektüel yüzü Enderûn'a dayanıyor.

Nasıl Oluyor?
Sahasında uzman isimlerin okuduğu makamlar dinleyenleri mest ediyor. Terâvih namazının her dört rekatının, Türk mûsikîsinin değişik makamlarında edâ edilmesini ve bu makamlarda bestelenmiş ilahilerle süslenmesini içeriyor.


Her Gün Bir Başka Camii'de
Cumhuriyet döneminde unutulmaya yüz tutan yüz yıllara dayanan gelenek yeniden ayağa kalkıyor. İstanbul Müftülüğü'nün destekleriyle 10 Ağustos Salı günü Sultanahmet Camii'nde Teravih namazı ile başlayan etkinliğin devam ettiği camiler dolup taşıyor..

Peki müezzinlerin sesini merak ettiniz mi? Gidemelenler ya da merak edenler olabilir. Bu camilerde görev alan isimler geçtiğimiz hafta sonu Habertürk'te Tarihin arka odası'na konuk olmuşlardı. Mehmet Kemiksiz Hoca'yı dinleyin..

Üsküdar'da yapılacak Teravih-i Enderun ve Cumhur Müezzinliği Listesi

28.08.2010 - Teravih
Valide-i Cedid Camii (Yeni camii)

04.09.2010 - Teravih
Beylerbeyi Hamid-i Evvel Camii

06. 09.2010 - Teravih
Selimiye Camii


İnternetHaber.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir