Aykut Oray Çengelköy'de anıldı

Aykut Oray ölümünün 1'inci yılında Çengelköy'deki mezarı başında anıldı!..

Aykut Oray Çengelköy'de anıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
En sevilen ''Katil'' mezarı başında anıldı
Geçtiğimiz yıl, 11 Ağustos'ta hayatını kaybeden tiyatro ve sinema oyuncusu Aykut Oray, Çengelköy Mezarlığı'ndaki kabri başında sevenleri tarafından anıldı.

''Bizimkiler'' dizisiyle ünlenen Aykut Oray geçtiğimiz yıl 4. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali'ne katılmak için gittiği Köyceğiz'de kaldığı otel odasında ölü bulunmuştu. Çengelköy Mezarlığı'nda kabri başında yapılan anma törenine eşi Sühandan Oray, oğlu Aykut Oray, yakınları ve çok sayıda seveni katıldı. Oray'ın kabri başında Kuran-ı Kerim okundu ve dualar yapıldı.

Aykut Oray Kimdir?
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ön Asya Dilleri ve Kültürleri bölümünden mezun oldu. Hititoloji üzerine Yükseklisans yaptı. 1961 yılında İstanbul Üniversitesi Talebe Birliği Gençlik Tiyatrosu'nda tiyatroya başladı, 1963 yılında profesyonel oldu. Bir çok oyunda rol aldı. 1988 yılında ''Perihan Abla'' dizisinde birkaç bölüm rol alarak televizyona adım attı. Pek çok sinema filmi ve dizi filmlerde oynadı. Marmara Üniversitesi Sinema-Televizyon bölümünde ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde ders verdi. CHP'ye üye olarak politikada yer aldı. Sağlam ve yürekten bir Beşiktaş'lıydı. Evli ve 2 çocuk babasıydı.
Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 4. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali'ne katılan sinema oyuncusu 11 Ağustos 2009 tarihinde kaldığı otelde geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. 13 Ağustos 2009 tarihinde Çengelköy Mezarlığında toprağa verildi.


Ucankus.com



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir