1500 lira yüzünden!

11 yaşındaki İsmail Bülbül'ün 1500 TL'lik ihmal nedeniyle yaşamını yitirdiği ortaya çıktı

1500 lira yüzünden!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul Üsküdar'da inşaat alanında yağmur suları nedeniyle oluşan gölette boğularak yaşamını yitiren 11 yaşındaki İsmail Bülbül'ün 1500 TL'lik ihmal nedeniyle yaşamını yitirdiği öne sürüldü. İnşaat şirketinin yaklaşık bir ay önce inşaat alanındaki göleti boşaltmak için girişimde bulunduğu ancak 1500 TL'lik masrafı karşılamamak için vazgeçtiği iddia edildi.

İstanbul'daki ürperten İsmail Bülbül'ün, kuzeni Abdulkadir Derya ve arkadaşı Kadircan ile birlikte yakında bulunan bir inşaat sahasındaki gölete gitmeye karar vermesiyle başladı. Üç arkadaştan Abdulkadir Derya, İsmail Bülbül ile yaşadığı son saatleri anlatırken heyecandan nefes dahi alamıyordu. Derya, şunları söyledi: ''Kurs bitiminde de üçümüz hemen gölete doğru yola çıktık. Zaten gölet çok yakındı. Etrafı saclarla çevriliydi. Boşluk gördük. Eğilerek geçtik. Hepimiz üzerimizi çıkarttık. Ben 'Burası çok büyük korkuyorum. Geri dönmek istiyorum' dedim. Onlar 'Buraya kadar geldik biraz eğlenelim gideriz' dediler. Ben de 'Tamam' dedim.

HORTUM UZATTIK AMA TUTAMADI

Ayaklarımı suya soktum. İkisi de suya girdiler biraz yüzdüler. Sonra İsmail'in ayağındaki terlik çıktı. İsmail terliğini almak için ileri doğru gitti. Kadircan da peşinden gidiyordu. Baktım batmaya başladılar. Yan tarafta bir hortum vardı hemen onu onlara attım. Kadircan tuttu hortumu onu çıkarttım dışarı. İsmail'e bağırdık hortumu tut diye ama tutamadı. Batıp çıkıyordu. Hemen çıkıp yardım istedik. Polisler geldi suya girdiler ama İsmail'i bulamadılar. Sonra İsmail boğulmuş.

BELEDİYE ÇUKURU KAPATTIRDI

Bir otomotiv firmasına ait olan inşaatın 5 yıl önce başladığı ancak bir süre sonra ekonomik nedenlerle firmanın inşaatı yapmaktan vazgeçtiği öğrenildi. Üsküdar Belediyesi'nin uyarısı üzerine arsanın çevresini sac levhalarla çevreleyen inşaat şirketinin yaklaşık bir ay önce inşaat alanındaki göleti boşaltmak için girişimde bulunduğu ancak 1500 TL'lik masrafı karşılamamak için vazgeçtiği iddia edildi. Şikayetler üzerine bir ay kadar önce inşaat firmasının yetkililerinin mahalleye gelerek göletteki suyu boşaltmak için Ali Demir adlı bir su pompacısıyla pazarlık yaptıkları ortaya çıktı.

300 LİRA VEREBİLİRİZ

Demir, ''Yaklaşık bir ay önce bana biri gelerek inşaat sahasındaki suyu boşaltmak istediklerini söyledi. 2 bin lira ücret alacağımı söyledi. Onlar bana sadece 300 lira verebileceklerini söylediler. Ben en son olarak 1.500 liraya kadar inebileceğimi söyledim. Onlar da bu parayı veremeyeceklerini söyleyerek gittiler. Daha sonra küçük bir su motoru oraya takmışlar.'' dedi.

NALBURA EMANET ETMİŞLER!

Acılı baba Öztürk Bülbül, ''Çok başırılı bir öğrenciydi. Oğlum, baba ben doktor ya da mühendis olacağım diyordu sürekli. Oğlumu arkadaşları yoldan çıkardı. Cezalarını çekmeliler. İsmail öldü ama başka İsmail'ler ölmesinler. O çukur kapatılsın'' diyerek gözyaşı döken acılı baba zor sakinleştirildi. VATAN'a açıklamalarda bulunan bir şirket yetkilisi ''1 hafta önce polis ve belediye inşaat alanının güvenliğini kontrol ettiler. Nalbur tanıdığımız da çocukları sürekli uyarıyordu. Çukura giren çocuk da balçığa saplandığı için boğuldu'' şeklinde konuştu.

5 YILDIR ÖLÜME DAVETİYE ÇIKARAN ÇUKUR

Bir inşaat şirketinin açtığı temel çukuru proje yarım kalınca öylece bırakıldı. Belediye alanın etrafının kapatılması için şirketi uyardı. Ancak bu alana girmek çocuklar için zor olmuyordu. İsmail ve iki arkadaşı da bir yolunu bulup girdi ve çukurdaki suda boğuldu.


GazeteVatan.com



Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir