Çengelköy sosyete mezarlığı büyütülüyor.

Çengelköy sırtlarındaki mezarlık, çevredeki villalara ve Vahdettin Köşkü'ne doğru hızla genişletiliyor

Çengelköy sosyete mezarlığı büyütülüyor.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Çengelköy sırtlarındaki mezarlık, çevredeki villalara ve Vahdettin Köşkü'ne doğru hızla genişletiliyor. Yanıbaşlarında mezarlık istemeyen bölge sakinleri şikayetçi...

Sosyete Mezarlığı Oluyor
Çengelköy'deki Boğaz manzaralı lüks villalarda oturanlar, son günlerde isyanda... Çünkü evlerinin yakınındaki mezarlık her geçen gün genişletiliyor. Birkaç ay öncesine kadar 500 metre uzaklarında olan mezarlık, artık git gide yaklaşıyor. Tabii bu durum da onları korkutuyor. ''Mezarlıkla baş başa kalmak istemiyoruz'' diyorlar. Ancak mezarlığın yayıldığı boş arazinin sahibi olan İBB, arsaya 'Boğaz manzaralı sosyete mezarlığı' yapmaya kararlı.

Arazi Temizleniyor
Adım adım mezarlığa dönüştürülen 29 dönümlük arazide mezar yeri açılması için hummalı çalışmalar devam ediyor. Yabani otlar temizleniyor, hafriyat çıkartılıyor. Üstelik bu arsanın yanında Vahdettin Köşkü de bulunuyor. Daha önce Kerem Aydınlar Camii ile sınır olan mezarlık, şimdi köşkün önüne doğru geliyor. Otel yapılması ve turizme kazandırılması için restore edilen köşk, böyle giderse kısa bir süre içinde tamamen mezarlarla çevrilmiş olacak.

''Çocuklarımız korkuyor''
Mezarlığın evlerinin yanıbaşına kadar uzanmasından endişe eden villa sahipleri, HT İstanbul'u mesaj yağmuruna tutuyor ve kaygılarını şöyle dile getiriyor: ''Yüzbinlerce lira vererek Boğaz manzaralı lüks villa aldık. Evlerimizi alırken, mezarlık hayli uzağımızdaydı. Fakat bir de baktık ki iyiden iyiye yayılmaya başladı. Evlerimizin arka cephesindeki pencerelerimizi açtığımızda mezarlarla karşı karşıya kalacağız. Özellikle çocuklarımız çok korkuyor.''

Arsaya imar izni verilmedi
Mezarlığa dönüştürülen boğaz manzaralı 29 dönümlük arazi, daha önce Güneri İnşaat'a aitti. Buraya apart otel yapmak isteyen firma, imar izni alamayınca araziyi Haziran 2009'da 13 milyon TL'ye Eymen Gayrimenkule sattı. Eymen Gayrimenkul'de araziyi Ocak 2010'da 23 milyon TL'ye Büyükşehir Belediyesi'ne sattı. İBB de Çengelköy Mezarlığı'na bu arsaya doğru genişletmeye başladı.


Habertürk



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir