Dünya Kadınlar Günü

Kız Kulesi Kadın Platformu Dünya Kadınlar Günü'nde 4. Kez Toplandı.

Dünya Kadınlar Günü
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Kadınların kalkınma, eşitlik ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Üsküdarlı kadınlar, 4. Kız Kulesi Kadın Platformu'nda buluştu.

8 Mart Cumartesi akşamı Kız Kulesi'nde gerçekleşen etkinliğe Üsküdar'ın kültür, sanat, toplum ve siyaset yaşamında yer alan birçok Üsküdarlı hanım katıldı.

Kız Kulesi 4. Kadın Platformu'nun açılış konuşmasını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır; "Yeryüzünde hiçbir şehre Üsküdar kadar hanım eli değmemiştir. Üsküdar bir anlamda tarihi dokusunun hanımlar tarafından oluşturulan şehirdir. Hanımlar tarafından hayat verilen semttir. Hanımlarımızın tarihimizde ne kadar etkin rol oynadığının en zarif ve güçlü ifadesidir. Üsküdar bir "valideler şehridir" bu yüzden bir şefkat beldesidir. Zarafet timsalidir, nezaket ifadesidir." dedi. Üsküdar Belediyesi'nin kadınlara yönelik çalışmalarından bahseden Mehmet Çakır: "Biz, hanımlarımızın katkısını çok önemsiyoruz. Bir taraftan tarihten kalan hanım mirasımızı koruyup yaşatmaya, diğer taraftan yeni projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunların, hanımlarımız tarafından üretilen, yönetilen ve hayata geçirilen projeler olmasını çok önemsiyoruz. Üsküdarlı hanımlar, Üsküdar Belediyesi'nin bünyesinde öncü ve örnek çalışmalara imza atmaktadır." diye ekledi.

Hanımların karar alma ve uygulama sürecine katkılarının artmasını önemsediklerini belirten Mehmet Çakır, Kız Kulesi Kadın Platformu'nun en önemli görevlerinden birinin bu olduğuna dikkat çekerek, etkinliğe katılan hanımlara teşekkür etti ve Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kız Kulesi 4. Kadın Platformu'na bir mesaj gönderen Emine Erdoğan; "Türk kadını dünya kadınlarının hak arayışlarına ve gelişim süreçlerine katkı yapabilecek kültürel birikime sahiptir. Modern dönemde yaşanan dönüşümlere tam anlamıyla uyum sağlanamamasının bir sonucu olarak bizim kadınlarımız da kimi zorluklarla fırsat eşitsizleri ve ayrımcılıkla karşı karşıya kalabilmektedir." dedi.

"Bu sorunların aşılması, öncelikle kadınlar olarak bize yönelen ayrımcılığa karşı hep birlikte ortak bir duruş geliştirmemiz, birbirimizin hakkına, hukukuna, özgürlüklerine sahip çıkmamızla mümkün olacaktır." diye ekledi. Kadınların siyasette, ekonomide, sosyal yaşamda daha fazla yer aldıklarına, fırsat eşitliği ve ayrımcılıkla mücadele için çaba harcadıklarına dikkat çeken Emine Erdoğan, Kız Kulesi 4. Kadın Plaftormu'na katılanların Kadınlar Günü'nü de kutladı.

Prof. Dr. Ümit Meriç, İnci Çayırlı, Emine Beder, Ayla Ağabegüm gibi tanınmış isimlerin katıldığı etkinlikte kendilerine mikrofon uzatılan hanımlar; kadın, kariyer sahibi olmak, aile ilişkileri, olumlu ve olumsuz değişmeler hakkında görüşlerini dile getirdiler.
 
Kaynak : Üsküdar Belediyesi

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir